DRAMA U SIENI / Milan u zadnjim minutama izborio Ligu prvaka

Image
Foto: AP

Jedini konkurent Milana za treće mjesto, Fiorentina, deklasirala je Pescaru 5:1, no 'violama' je trebao i kiks Milana što se ipak nije dogodilo.

20.5.2013.
7:34
AP
VOYO logo

U posljednjem kolu talijanskog nogometnog prvenstva Milan je u dramatičnoj završnici na gostovanju pobijedio Sienu 2:1 i izborio plasman u Ligu prvaka. Jedini konkurent Milana za treće mjesto, Fiorentina, deklasirala je Pescaru 5:1, no 'violama' je trebao i kiks Milana što se ipak nije dogodilo.

Milanu je za potvrdu treće pozicije trebala pobjeda, no Siena je povela golom Claudia Terzija u 25. minuti. Novi problemi za Milan nastali su u 68. minuti kada je isključen Massimo Ambrosini. No, dvije minute kasnije 'pocrvenio' je i domaći igrač Christian Terlizzi. Gosti su izjednačili golom Maria Balotellija iz jedanaesterca u 84. minuti, a veliko slavlje Milanu donio je Philippe Mexes tri minute kasnije.



Fiorentini nije pomogla uvjerljiva pobjeda u Pescari. Tri gola zabio je Adem Ljajić (16,24,59), a po jednog Matias Fernandez (28) i Stevan Jovetic (54), dok je za domaći sastav pogodak zabio Marco Vittiglio (76). Hrvatski napadač Ante Vukušić nije nastupio za Pescaru.

Težak poraz doživio je i Inter koji je na San Siru izgubio od Udinesea 2:5. Golove za goste postiglo je pet različitih strijelaca - Giampiero Pinzi (1), Maurizio Domizzi (10), Antonio Di Natale (40), Gabriel Silva (52) i Luis Muriel (66), a za Inter Juan (12) i Tommaso Rocchi (63). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je cijeli susret za domaćine.

Roma je pobijedila Napoli 2:1, a Josip Radošević je utakmicu gledao s gostujuće klupe.

Atalanta i Chievo su odigrali 2:2, a Marko Livaja je za domaćine igrao od 35. minute kada je zamijenio Giuseppea De Lucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo