Miha: Zvezdi ne pomaže ni Murinjo

Selektor Srbije o situaciji na Marakani

4.12.2012.
17:12
VOYO logo

Selektor srpske reprezentacije Siniša Mihajlović smatra da je u ovom trenutku u Crvenoj zvezdi najmanji problem trener i da je najlakše smeniti Aleksandra Jankovića.

Na sinoćnom sastanku Radne grupe FK Crvena zvezda glavna tema je bila ponuda ostavke Aleksandra Jankovića, ali selektor uverava da je to najmanji Zvezdin problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Situacija je veoma delikatna. Za početak svi znamo da je uvek najlakše da se promeni trener i to se, uglavom, radi svuda. Međutim, okolnosti su u ovom slučaju drugačije. Šta hoću da kažem? Trener je najmanje odgovoran! Svakom je teško da radi sa nezadovoljnim igračima koji mesecima nisu primili platu, I nije to slučaj samo u fudbalu i Zvezdi, jednostavno, tako je u svim oblastima. Ne znam ni kako bih ja mogao da motivišem igrače kad ne primaju platu. I što je najgore, ne znaju ni kada će je primiti. Gledao sam uostalom decu iz Crvene zvezde, reprezentativce, koji u karantinu nisu imali ni za kafu. I to oni koji nisu oženjeni, a zamislite kako je onima koji imaju porodicu - izjavio je Mihajlović.

On je takođe priznao da ne zna šta bi radio da se nađe u takvom stanju, kakvo je u Crvenoj zvezdi, i zaključio je da klub sa Marakane ima mnogo većih problema nego što je šef stručnog štaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Trener može da bude iz Srbije ili inostranstva, ali, moraju da se reše mnoge druge stvari. Može Zvezda sad da dovede Murinja ili Kapela, ali ne bi joj to pomoglo u ovoj situaciji. Problem je mnogo, mnogo veći, širi i tek kad se reši, može da se priča o treneru - smatra selektor "orlova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo