NBA DOIGRAVANJE / Mavsi prejaki za Spurse

Image

Prvi put nakon 2006., kada su igrali u finalu NBA, Nowitzki i društvo prošli su prvi krug doigravanja. Ujedno, ovo je prvo ispadanje Tima Duncana u ovoj fazi natjecanja.

29.4.2009.
7:01
VOYO logo

Košarkaši Dallas Mavericksa slavili su 106-93 pobjedu u AT&T Centru i plasirali se u polufinale Zapadne konferencije nakon 4-1 u seriji protiv San Antonio Spursa. Prvi puta nakon 2006 godine, kada su poraženi 4-2 u finalu NBA lige od Miami Heata, Dallas Mavericksi uspjeli su proći prvi krug doigravanja. Ujedno je ovaj poraz označio premijerno ispadanje istinskog velikana Spursa Tima Duncana u prvom krugu doigravanja, čime je također dokazano da Spursi sa i bez Emanuela Ginobilija nisu niti približno jednaki u snazi.

Ovaj puta sjajni, ali ozlijeđeni Argentinac nije mogao pomoći svojoj momčadi što se itekako osjetilo na oštrini i probojnosti Spursa kojima je počeo godišnji odmor. Dirk Nowitzki ubacio je 31 poen, a Josh Howard 29. rođendan proslavio sa 17 postignutih koševa za eliminaciju teksaških susjeda u NBA ligi. Maverickse u polufinalu Zapada očekuje bolji iz dvoboja Denver Nuggets - New Orleans Hornets, a u ovome je trenutku izglednije da će to biti Denver koji vodi 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći produžetak u petoj utakmici serije na četiri pobjede odigrali su Boston Celticsi i Chicago Bullsi, a nakon druge takve pobjede (bilo je 106-104) aktualni prvaci NBA lige poveli su 3-2. Bez ozlijeđenog Kevina Garnetta i s Ray Allenom na klupi (osobne pogreške) kada se susret lomio loptu je u svoje ruke preuzeo Paul Pierce (26 poena, uključujući koš za produžetak) i riješio dvoboj u korist domaćina. Do toga su trenutka Rajon Rondo (28 koševa, osam skokova i 11 asistencija), te Kendrick Perkins (16 poena, 19 skokova, sedam blokada) držali vlasnike prstenja u igri.

Uz veličanstvenog Dwighta Howarda (po 24 poena i skoka) Orlando je nakon 91-78 pobjede poveo 3-2 protiv Philadelphije. Jednak je omjer i u susretu Portlanda i Houstona, nakon što su Trail Blazersi pobjedom 88-77 smanjili zaostatak za Rocketsima kojima slijedi utakmica na domaćem parketu gdje će pokušati izboriti polufinalni susret konferencije protiv Los Angeles Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston, Orlando i Houston imat će priliku u četvrtak pobjedama izboriti plasman u polufinale Zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo