nogometni heroj / Mario Mandžukić ponos je Slavonije: Brođani otkrili što je zaslužno za njegovu nadljudsku snagu

Provjerili smo kako je Mario Mandžukić počeo igrati nogomet, gdje je odrastao i koliko ga njegovi Brođani cijene i vole

4.7.2018.
18:42
VOYO logo

Hrvatska s nestrpljenjem očekuje subotnji ogled s Rusijom u četvrtfinalu svjetskog nogometnog prvenstva, a svaki potez Vatrenih prati se s emocijama. Posebno je emotivno u Slavoniji jer su oni iznjedrili neka od najvećih hrvatskih nogometnih imena, a jedan od heroja utakmice s Danskom je Mario Mandžukić, ponos je Slavonije. I on se ponosi svojim gradom pa je tako protiv Danske igrao u kopačkama na kojima je bilo ime Slavonskog broda.

U osmini finala Manđo je zavio Dance u crno, a svoje prve nogometne korake počeo je još kao mališan u brodskoj Marsoniji. Njegov trener govori da je Mario i kao mali imao svoj prepoznatljvi borbeni stav. "Ono što ga je uvijek krasilo, to je bila upornost i nema predaje. Uvjek je davao 100% na utakmici i na treninzima", prisjetio se Damir Ruhek trener Maria Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i u svlačionici Mario je vodio glavnu riječ.  Susjedi u Slavonskom brodu gdje je odrastao jako se dobro sjećaju Maria. "Dobar dečko. Poslušan i stalno s loptom u ruci. Bez lopte nikamo. Izlazi iz haustora i ide na trening. Dok druga djeca hodaju po kafićima, on je išao na trening", kazao je Mladen.

A prvom susjedu znao je otići u trgovinu po namirnice. "I sad on zna pomoći. Ne samo meni nego svima u susjedstvu. Fin je on. Ostao je fin kakav je i bio. Bez obzira na to što je dogurao gore", govori susjed Obrad Reljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ono što je važno, kažu, nikada nije zaboravio odakle je potekao. Ne hvali se time, ali Brođani dobro znaju da hrvatski reprezentativac često šalje donacije za brodske osnovne škole. Pomaže kome treba, pa je tako pomagao donacijama i za vrijeme velikih poplava u županjskoj posavini.

A znaju i što je zaslužno za njegovu nadljudsku snagu: "Brodska slanina i kulen". Pa će Slavonci svog heroja bodriti i u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo