nikada teže do slavlja / Marin Čilić gotovo tri sata prijetio Federeru

Image

Roger Federer je pola sata prije svog 33. rođendana uspio slomiti otpor Marina Čilića te nakon 159 minuta velike borbe pobijediti sa 7:6 (5) 6:7 (3) 6:4.

8.8.2014.
10:32
VOYO logo

Marin Čilić i Roger Federer u osmini finala Rogers Cupa u Torontu odigrali su peti međusobni dvoboj. Švicarac je i peti put izašao kao pobjednik, ali nikada teže nije došao do slavlja.

Čilić je gotovo tri sata prijetio drugom nositelju, nakon što je u desetom gemu drugog seta spasio čak šest meč-lopti, a potom odlično odigranim tie-breakom odveo dvoboj u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u njemu je najbolji hrvatski tenisač propustio jednu od svoje dvije break-prilike u meču, a Federer u devetom gemu, jedinim breakom u ovom uzbudljivom i visoko kvalitetnom dvoboju, napravio odlučujući korak prema četvrtfinalu.

"Lijepo je pobijediti u ovakvom meču, pogotovo što sam tijekom karijere znao gubiti u sličnim situacijama. I ove sam sezone izgubio nekoliko mečeva u kojima sam propuštao mnogo prilika", rekao je Rogeger Federer nakon pobjede, a potom pohvalio i svog suparnika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin je igrao jako dobro, a uspijevao je kroz duža razdoblja u meču igrati na visokoj razini. Zbog toga sam još sretniji što sam uspio pronaći put do pobjede."

Federera u četvrtfinalu čeka Španjolac David Ferrer koji je pobijedio Ivana Dodiga sa 1-6, 6-3, 6-3 u meču u kojem je hrvatski tenisač propustio veliku priliku za četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je u prvom setu kapitalizirao sve Ferrerove pogreške, ali kada je trebao potpuno slomiti otpor sedmog tenisača svijeta, Ivan je zakazao.

U poraz su ga odvele neiskorištene break-lopte u drugom i trećem setu. Na početku drugog seta imao ih je čak šest, u prvom gemu trećeg seta još tri, ali nijednu nije uspio realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Dodiga, Ferrer se pokazao maksimalno racionalnim, iskoristivši jedinu priliku u drugom setu te još dvaput slomivši Dodigov servis u trećem. Više od toga mu nije trebalo za prvi prolaz u četvrtfinale na kanadskom Mastersu na kojem je u prijašnjih osam nastupa samo jednom uspio proći do 3. kola.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo