Fenomenalan uspjeh Hrvatice: 'Ovako se moraju osjećati ratnici'

Hrvatska atletičarka Lisa Christina Stublic pobijedila je u nedjelju na uglednom maratonu u Zürichu, postavivši pritom i novi nacionalni rekord.

7.4.2013.
18:13
VOYO logo

Članica AK Aviokarte.hr istrčala je 42.195 metara u vremenu 2:25:44 čime je za tri minute i jednu sekundu nadmašila dosadašnji hrvatski rekord koji je sama postavila prije dvije godine u Linzu. Stublic je u Zürichu slavila s više od pet minuta prednosti pred drugoplasiranom Ukrajinkom Tetjanom Holovčenko (2:31:10). Treće je mjesto pripalo Etiopljanki Abdi Tigist Sheni (2:32:33).

Podsjetimo, prije manje od mjesec dana 29-godišnja je Stublic osvojila treće mjesto na jakom polumaratonu u New Yorku, također s novim hrvatskim rekordom (1:09:18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi je bio peti maraton u karijeri i iznimno sam sretna rezultatom. Plan je bio da prođem oznaku polumaratona između 1:12:40 i 1:13:00. Trčala sam u skupini s još nekoliko muškaraca i prošli smo polovicu za 1:12:40. U tom sam se trenutku osjećala sjajno i aerobno i fizički. Nakon toga je plan bio držati takav tempo ili pokušati ubrzati. Zadnjih je šest kilometara bilo pomalo teško. Kvadricepsi su mi postali vrlo teški, tako da sam se morala fokusirati na kretanje svojih ruku da bi ih noge mogle slijediti. Oko 200 metara prije cilja počela sam sprintati, ali to baš i nije bila dobra ideja. Automatski sam stala i usporila na svoj tempo jer čim sam počela sprintati, osjećala sam da će mi kvadricepsi kolabirati. Ali, to je maraton, prava utrka počinje sedam kilometara do cilja i bitno je tko može izdržati najdulje u tempu", izjavila je Lisa i dodala:

"Uvijek se osjećam čudno dan uoči maratona i ujutro prije starta, čak bih rekla nestvarno. Ne osjećam se kao da ću trčati maraton za koji sat. Ne znam zašto je to tako. Možda zato što mi se zadaća čini tako dugom i pomalo neobičnom da ne izgleda kao realnost. Kad sam vezala tenisice u hotelu, prije ulaska u autobus, mislila sam: 'Ovako se moraju osjećati ratnici'. Ne smiju biti nervozni i moraju biti fokusirani na zadatak. Znam da maraton nije pitanje života ili smrti, ali osjećala sam se mirno i fokusirano, a istovremeno nisam željela razmišljati o tome što bi se moglo dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo