ZAOSTALA UTAKMICA 33. KOLA PREMIER LIGE / ManU tek na bod od obrane naslova

Image

Sve do 61. minute "Crveni vragovi" gubili su 1-0, a drugi pogodak postigli su tek četiri minute prije kraja za 2-1 gostujuću pobjedu nad Wiganom.

14.5.2009.
6:03
VOYO logo

Momčad Manchester Uniteda pobijedila je na JJB stadionu domaći Wigan s 2-1 u zaostaloj utakmici 33. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Iako su ''crveni vragovi'' gubili do 61. minute, uspjeli su na kraju ostvariti pobjedu koja ih je sasvim približila obrani naslova prvaka Engleske. Momčadi Alexa Fergusona za matematičku potvrdu osvajanja Premiershipa sada je potreban još samo jedan bod iz preostalih dviju utakmica, na Old Traffordu protiv Arsenala i u gostima kod Hull Cityja u zadnjem kolu. Jedini scenarij prema kojem United može ostati bez naslova bila bi varijanta dva poraza momčadi s Old Trafforda u zadnja dva kola i dvije pobjede Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbijac Hugo Rodallega, prije četiri sezone tiha patnja maksimirskog Dinama, doveo je domaćine u vodstvo snažnim udarcem iz blizine u kut Van der Sarovog gola 28. minuti. Izjednačio je Carlos Tevez u 61. minuti spektakularnim golom petom, nakon što mu je Michael Carrick asistirao ubacivši brzu prizemnu loptu, a pobjedu Manchesteru donio je upravo Carrick lijepim pogotkom lijevom nogom u 86. minuti.

Manchester United je Wigana pobijedio i osmi put uzastopno u prvenstvu, otkad se Wigan izborio za prvoligaški status, odnosno od sezone 2005/06.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo