POSLJEDNJEG DANA SVJETSKOG SKIJAŠKOG PRVENSTVA / Manfred Pranger zlatni u slalomu

Image

Natko Zrnčić-Dim je 14. mjestom postao jedini skijaš na prvenstvu sa svih pet plasmana.

15.2.2009.
13:43
VOYO logo

Austrijski skijaš Manfred Pranger novi je slalomski svjetski prvak, a Hrvat Natko Zrnčić-Dim je 14. mjestom postao jedini skijaš na prvenstvu sa svih pet plasmana. Nitko od prisutnih skijaša u Val d'Isereu nije zabilježio plasmane u slalomu, veleslalomu, super-veleslalomu, spustu i super kombinaciji osim odličnog hrvatskog skijaša.

"To je fenomenalno. Veliki je to uspjeh za mene, jer nisu samo uspjeh medalje ili deseta mjesta, već i taj podatak", rekao je Zrnčić-Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanci nisu imali niti jednu zlatnu medalju u konkurenciji skijaša sve do posljednjeg dana kada je Manfred Pranger bio dominantan u svakom pogledu. Vodio je nakon prve vožnje, a prednost je zadržao i na kraju makar je Francuz Julien Lizeroux postavio jako visoko letvicu u ovoj utrci.

Lizeroux je bio četvrti nakon prve vožnje, ali je u ludom ritmu proveo drugu vožnju, te je uvjerljivo poveo. Nakon njega su na stazi pali i Grange i Brolenius, te je na startu kao posljednji ostao Pranger. No, Austrijanac nije podlegnuo pritisku, već je uspješno obavio još jedno spuštanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do brončane medalje se provukao Kanađanin Michael Janyk koji je na kraju zaostao za zlatnim čak 1.53 sekundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo