Spartanski odnos / Mandžukić o Magathu: Disciplina je željezna, nema kompromisa, samo rad

Image
Foto: sport1.de

'Ako doista preuzme Dinamo, onda će to biti nešto sasvim novo i nepoznato, kako za Dinamo tako i za hrvatske okvire. Magath je tip trenera koji gaji spartanski odnos prema radu, takav je i prema sebi', rekao je Mandžo.

9.11.2013.
12:57
sport1.de
VOYO logo

Dinamo je u pregovorima s Felixom Magathom koji je vodio Marija Mandžukića u Wolfsburgu.

"Koliko se sjećam, Magathu se dopao Zagreb kad je njemu boravio nekoliko puta. Ako doista preuzme Dinamo, onda će to biti nešto sasvim novo i nepoznato, kako za Dinamo tako i za hrvatske okvire. Magath je tip trenera koji gaji spartanski odnos prema radu, takav je i prema sebi. On i danas izgleda fizički besprijekorno, iako mu je 60 godina. Zahtjeva 100% posvećenost klubu, treningu, obvezama. Za ilustraciju, kod njega moraju trenirati i ozlijeđeni igrači, naravno, po posebnom programu. Disciplina je željezna, nema kompromisa, samo rad i rad", kazao je Mandžo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da su mu pogotovo pripreme naporne. Ono što Dinamovi igrači dosad karakteriziraju kao najteže, s Magathom će im biti najmanje tri puta teže! Osobno sam to dobro podnosio i moram priznati da sam se osjećao fizički super spremnim. K tome, u njegovu režimu rada nema opuštanja. Zna se svaki trenutak što tko treba i može raditi, nema dekoncentracije mobitelima, laptopima i slično", naglasio je Bayernov igrač.

Magath ne samo da je vrhunski trener, već je bio i vrhunski igrač, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inzistira na taktičkom redu i disciplini u igri, da momčad kao što se kaže 'dobro stoji na terenu', iako se mora non-stop trčati. Magath ne voli poraze, a njegovo se nezadovoljstvo osjeti poslije na treningu. Mi smo u Wolfsburgu igrali uglavnom 4-4-2. Trener je koji voli napasti protivnika te u svakom slučaju mislim, ako dođe, da će za Dinamo to biti velika stvar", objasnio je Mandžo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo