9. kolo Premier lige / Manchester United slavio na krilima sudaca

Image
Foto: AP

United je do prve ligaške pobjede na stadionu Chelsea nakon deset godina posta stigao s dva igrača više i pobjedničkim pogotkom postignutim iz zaleđa.

28.10.2012.
20:31
AP
VOYO logo

Susrete devetog kola engleskog nogometnog prvenstva obilježila su dva velika derbija u kojima smo vidjeli sjajan nogomet, pravu rezultatsku dramu, ali i nažalost brojne sudačke pogreške. ManchesterUnited je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea 3:2, dok su Everton i Liverpool odigrali 2:2.

United je do prve ligaške pobjede na stadionu Chelsea nakon deset godina posta stigao s dva igrača više i pobjedničkim pogotkom postignutim iz zaleđa. Manchester je nakon svega 12 minuta vodio 2:0 nakon autogola Davida Luiza (4) i zgoditka Robina Van Persiea (12). Chelsea je do konca prvog dijela smanjio preko Juana Mate (44), a u 55. minuti je Ramires izjednačio rezultat. U 62. minuti Branislav Ivanović je zasluženi dobio crveni karton nakon što je kao posljednji igrač obrane srušio Ashleyja Younga. Šest minuta kasnije pocrvenio je i Torres zbog navodnog simuliranja, premda se na TV snimci vidjelo kako je Evans udario španjolskog napadača. Bluesi su sedam minuta izdržali s dva igrača manje, sve do 75. minute kada je Javier Hernandez zabio gol iz zaleđa. Sudac Mark Clattenburg prizao je pogodak usprkos prosvjedima igrača Chelsea. Do konca utakmice United je rutinski održao pogodak prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Everton i Liverpool su odigrali 2:2, a sva četiri gola pala su u sjajnom prvom poluvremenu, dok se u nastavku mreže nisu tresle. Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta za domaći sastav.

Liverpool je vodio 2:0 nakon autogola Leightona Bainesa (14) i pogotka Luisa Suáreza (20), no domaćin je uspio izjednačiti, a pogotke su postigli Leon Osman (22) i Steven Naismith (35). U posljednjim trenucima utakmice Suarez je postigao i treći gol za 'redse' no sudac Andre Marriner je poništio pogodak zbog zaleđa premda je urugvajski napadač bio u dozvoljenoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 219. Merseyside derbi, Liverpool ima 88 pobjeda, Everton je slavio 66 puta, a 65 utakmica je završilo bez pobjednika.

Tottenham je na gostovanju pobijedio Southampton 2:1. Golove za 'Spurse' zabili su Bale (15) i Dempsey (39), dok je strijelac za Southampton bio Rodriguez (66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom Newcastle je pobijedio WBA. Strijelci za domaćine bili su Ba (35) i Cisse (90+3), a gol za goste zabio je Lukaku (55).

Na ljestvici vodi Chelsea (22) ispred manchester Uniteda (21) i Cityja (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo