SVI ZNAJU ZA BARCU I CRVENE VRAGOVE / Manchester United i Barcelona najprivlačniji

Image

Manchester Utd. i Barcelona proglašeni su medijski najprisutnijim nogometnim klubovima.

25.2.2009.
7:54
VOYO logo

Stručnjaci španjolskog sveučilišta izračunali su, služeći se složenim metodama mjerenja medijske prisutnosti u tiskanim i elektronskim medijima, da su Manchester United i Barcelona dva medijski najeksponiranija kluba.

Od igrača, na prvom je mjestu Cristiano Ronaldo ispred Lionela Messija, a među trenerima tri prva mjesta zauzimaju Alex Ferguson, Arsene Wenger i Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski i europski prvak zaslužio je 89,6 bodova, čime je obranio prošlogodišnje prvo mjesto na istoj ljestvici, dok je Barcelona zadržala drugo mjesto sa 72,8 bodova, što je za šest bodova manje nego 2008.

Bodovni pad Barcelone autori tumače odlascima Ronaldinha i Deca. Barçi je, osim visokog drugog mjesta na globalnoj ljestvici, utjeha pobjeda u Sjevernoj i Južnoj Americi, koje su analizirane zbirno. Trećeplasirani klub je Chelsea sa 67,2 boda, a slijede Liverpool (60,2), Milan (59,7), Real Madrid (49,9) i Arsenal (46,8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo je medijski najprisutniji zbog izvanrednih momčadskih i pojedinačnih dosega te zbog osvajanja obje najveće nagrade - Zlatne lopte i FIFA-ine nagrade za igrača godine. Leo Messi mu se približio na samo 1,5 boda pa će mu zacijelo i idućih godina biti najveći suparnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike