SP u rukometu / Makedonci nisu uspjeli: Islanđani pobjedom osigurali prolazak u drugi krug

Image
Foto: AP Images

Za pobjedu i prolaz islanđana u drugi krug najzaslužniji je bio Arnor Thor Gunnarsson

17.1.2019.
19:31
AP Images
VOYO logo

U jednom od najzanimljivijih susreta u četvrtak rukometna reprezentacija Islanda rezultatom 24:22 svladala je Makedoniju i tako osigurala prolazak u drugu fazu netjecanja Svjetskog rukometnog prvenstva.

Ne bi čovjek rekao, ali u prvom poluvremenu "štekali" su oni igrači od kojih se najviše očekivalo. S Islandske strane neučinkovit je bio kapetan Aron Palmarsson od čija je četiri šuta tek jedan pogodio mrežu Ristovskog. S druge strane, samo za nijansu bolji od njega bio je Kiril Lazarov koji se tek potkraj poluvremena "probudio" te završio prvih pola sata s tri pogotka uz slabu učinkovitost (3/7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci su na poluvrijeme otišli s prednošću od dva razlike, ali ubrzo su ih ispustili. Kao i u prošlim utakmicama, imali su crnu rupu. Malu, ali dovoljno da Islanđani dođu do prednosti i zadrže ju do kraja utakmice. 

Za pobjedu i prolaz islanđana u drugi krug najzaslužniji je bio Arnor Thor Gunnarsson koji je zabio deset pogodaka. Nitko od Makedonaca nije mu se mogao ni približiti po učinku. Lazarov i Manaskov zabili su po pet pogodaka i oprostili se tako od ovog Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo