FOTO: / Ma bravo! Hrvatska na početku SP-a 'slomila' SAD!

Hrvatski vaterpolisti uspješno su otvorili Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Barcelona. S 9:7 (1:1, 2:2, 3:1, 3:3) hrvatski su igrači, u prvom ogledu skupine B, pobijedili reprezentaciju SAD-a.

22.7.2013.
10:44
VOYO logo

Hrvatska se mučila i tražila u ovom ogledu sve do treće četvrtine. Nakon prve dvije rezultat je bio 3:3, ali je više od samog rezultata brinula rastrgana igra Hrvatske s mnogo tehničkih pogrešaka i slabom napadačkom igrom.

Ipak, u nastavku se otvorilo, pa je tako Hrvatska serijom od tri pogotka (Joković, Dobud, Muslim) pobjegla na 6:3. Ta je prednost, pokazalo se kasnije, bila ključna u konačnici jer Amerikanci više nisu stigli zaprijetiti na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probudili su se u posljednje dvije četvrtine Dobud i prvenstveno Muslim koji je fantastično opalio dvije minute prije kraja, te je iz daljine rasparao američku mrežu za 8:5, što je bila potvrda pobjede.

Po dva su pogotka za Hrvatsku zabili Petar Muslim, Paulo Obradović i Nikša Dobud, dok su jednom strijelci bili Sukno, Joković i Paškvalin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je pobjeda vrlo vjerojatno donijela Hrvatskoj prvo mjesto u skupini B, jer su preostala dva suparnika daleko lakša (Kanada i Južnoafrička Republika).

"Ova pobjeda je izuzetno važna. Ovo je bila naša prva utakmica na Svjetskom prvenstvu i bilo je bitno da ga dobro otvorimo. Utakmicu prije nas je Grčka deklasirala Crnu Goru. Izuzetno je važno da zauzmemo prvo mjesto u skupini. Iz utakmice u utakmicu želimo dizati formu i čeka nas još puno posla. Imamo prva dva osnovna preduvjeta da dođemo do dobrog rezultata. Imali smo izuzetno dobar rad na pripremama i atmosfera u reprezentaciji je sjajna. U Barceloni je sve u najboljem mogućem redu i organizacija je na visokom nivou!", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva dana Hrvatska igra susret 2. kola protiv Kanađana (10.50 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo