EUROPSKA LIGA / Lovren osvojio Bilbao, a Livaja Beograd

Image
Foto: AP

U susretima četvrtog kola Europske lige nastupila su četvorica hrvatski nogometaša - Ivan Turina, Dejan Lovren, Marko Livaja i Dejan Mezga. Turina (AIK), Lovren (Lyon) i Livaja (Inter) imali su razloga za slavlje, dok se Mezga (Maribor) vraća kući bez bodova.

9.11.2012.
7:43
AP
VOYO logo

AIK je u Stockholmu u susretu F skupine iznenađujuće pobijedio PSV Eindhoven 1:0 golom Mohameda Bangure u 12. minuti, a Turina je odlično branio za švedski sastav.

U drugom dvoboju iz skupine Napoli je na stadionu San Paolo pobijedio Dnjipro 4:2 premda je do 77. minute gubio 1:2. Junak utakmice bio je Edison Cavani koji je zabio četiri gola (8, 77, 88, 90+2), dok su strijelci za Dnjipro bili Fedecki (34) i Zozulja (52). Ivan Strinić i Nikola Kalinić nisu nastupili za ukrajinsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos porazu, Dnjipro vodi na ljestvici s devet bodova, Napoli ima šest, a AIK i PSV po četiri boda.

Branič hrvatske reprezentacije Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Lyon koji je u susretu I skupine na gostovanju kod Athletic Bilbaoa slavio 3:2. 'Lavovi' su nakon prvog poluvremena vodili 2:0 golovima Gomisa (22) i Gourcuffa (45), no domaćin je početkom drugog dijela izjednačio, a strijelci su bili Gurpegi (48) i Aduriz (55-11). Lyon u 63. minuti ponovo dolazi do vodstva golom Lacazettea što se pokazalo konačnim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine Ironi Kiryat Shmona i Sparta Prag su odigrali 1:1, a Manuel Pamić i Andrej Kerić nisu nastupili za Spartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je današnjom pobjedom stigao do 12 bodova i plasirao se u drugi krug. Sparta ima sedam bodova, Ironi dva, a Athletic je zadnji s jednim bodom.

U skupini H Inter je u Beogradu pobijedio Partizan 3:1 uz dva gola Rodriga Palacia (51, 76) i jednog Guarina (87). Za domaćine je gol zabio Tomić (90+1). Marko Livaja je započeo utakmicu i na terenu je proveo 76 minuta kada ga je zamijenio Cassano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubin je u gostima pobijedio Nefči 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubin i Inter imaju po deset bodova i potvrdili su prolaz, dok Partizan i Nefči ostaju na po jednom bodu.

Sporting je u Lisabonu u susretu G skupine odigrao 1:1 protiv Genka. Domaćin je poveo golom Van Wolfswinkela (64), a izjednačio je Piet (90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je od 59. minute igrao bez isključenog Schaarsa. Danijel Pranjić nije nastupio za portugalski sastav.

Basel je pobijedio Videoton 1:0. Na ljestvici vodi Genk s osam bodova, Vidoton ima šest, basel pet, a Sporting dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maribor je u skupini J gostovao na White Hart Laneu kod Tottenhama i izgubio 1:3. Trostruki strijelac za Spurse bio je Defoe (22, 49, 79), dok je gol za Maribor zabio Berić (40). Dejan Mezga je ušao u igru u 70. minuti, dok Zorana Lesjak nije nastupio za Maribor. Lazio je deklasirao Panathinaikos 3:0.

Na ljestvici vodi Lazio s osam bodova, Tottenham ima šest, Maribor četiri, a Pao dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo