pojačanje za hrvatsku košarku / Lov na olimpijske igre: prvi put o toj temi Shavonte Zellous za RTL Danas

Zove se Shavonte Zellous i uskoro bi trebala postati prva amerikanka u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije. Nastupa za Fenerbahče, a s hrvatskom će kaže, put Ria. Ekskluzivnu priču iz Istanbula donose Filip Brkić i Antonio Vuksanović

6.4.2015.
19:17
VOYO logo

Osmijeh koji ne skida s lica, a uskoro bi se mogla smijati za Hrvatsku. Ona je Shavonte Zellous, američka košarkašica, Hrvatima možda zasada nepoznata.

"Ja? Vesela sam osoba, zabavna. Volim ovu igru i uzbuđena sam što sam dio hrvatske košarke", rekla je Shavonte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznat će je svi jako brzo. Jer po uzoru na Drapera ili Lafayetta iz muške reprezentacije,

Shavonte će uskoro zaigrati za žensku. Samo, njezino iskustvo je puno veće. 2012. osvojila je žensku verziju NBA-a, 2013. proglašena za košarkašicu koja je najviše napredovala i nastupila na All-Staru, a prošle je godine osvojila i Euroligu. 2015. rezervirana je za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra sam s nekoliko hrvatskih košarkašica. Ana Lelas me uspjela nagovoriti da pristanem. Veselim se europskom prvenstvu, imamo dobru skupinu i nadam se velikim stvarima", tvrdi Zellous.

Papiri se užurbano sređuju u Savezu jer sve žele riješiti do kraja svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna velika velika energija, pozitivna energija, velika želja da zaigra za našu reprezentaciju. A nama bi to u stručnom smislu uistinu pomoglo da ostvarimo rezultat koji bi nas možda odveo na olimpijske igre u Rio", rekao je Željko Drakšić, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Shavonte nastupa za istanbulski Fenerbahče, ali i Indianu u WNBA-u. A u Hrvatsku dolazi na poziciju koja reprezentaciji najviše treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako treba, mogu voditi igru, a ako treba mogu čekati loptu i zabiti. O Hrvatskoj ne znam previše, ali igrala sam u Zagrebu prošle godine. Znam samo da je hladno, ali nadam se da će ljeti biti toplije", rekla je Shavonte.

Zagrijat će to i Shavonte. Europsko prvenstvo je u lipnju, a ona je u Zagrebu već idući mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo