TJEDAN NAŠIH TENISAČA / Ljubičić i Čilić u finalu

Image

Ivan Ljubičić plasirao se u finale ATP turnira u Lyonu, a Marin Čilić u finale turnira u Beču.

31.10.2009.
14:48
VOYO logo

Uspješan tjedan za naše tenisače - Ivan Ljubičić plasirao se u finale ATP turnira u Lyonu, a Marin Čilić u finale turnira u Beču.

 Ivan Ljubičić izborio je finale ATP turnira u Lyonu nakon što je sa 6-2, 6-4 pobijedio Francuza Arnauda Clementa. Bio je ovo deseti međusobni dvoboj Ljubičića i Clementa i osma uzastopna pobjeda našega igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je dominirao čitavim tijekom susreta, prvi je put oduzeo servis Clementu odmah u prvoj igri, a prvi je set osigurao još jednim "breakom" za 4-1. Naš tenisač  je i drugi set započeo kao prvi, "breakom" u prvoj igri. Tu je prednost sigurnom igrom na svoj početni udarac zadržao do kraja za konačnih 6-4.

Koliko je Ljubičić siguran na svom servisu potvrđuje i podatak da u posljednja tri susreta nije bio suočen s niti jednom "break-loptom". Naš je igrač bio mnogo uspješniji u izmjenama s osnovne linije, posebice ga je dobro služio bekhend s kojim je ostvario nekoliko izravnih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom se Ljubo nakon više od 20 mjeseci plasirao u finale nekog ATP turnira. Dosada je u karijeri Ljubičić nastupio u 20 finala, a osam je puta bio pobjednik. Prvi turnir u karijeri osvojio je upravo u Lyonu prije osam godina.

Za naslov pobjednika turnira Ljubičić će igrati protiv Francuza Michaela Llodre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Beču svladavši Nijemca Philippa Kohlschreibera s 6:4, 7:6.

Čilić je do finala došao s 12 as-servisa u sat i 38 minuta igre, a smanjio je zaostatak u međusobnim dvobojima s Nijemcem na 2:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za naslov Ćilić će u nedjelju igrati s Austrijancem Jürgenom Melzer. U međusobnim dvobojima s Melzerom Čilić ima 3:0.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo