VUJOVIĆ ANALIZIRAO POBJEDU HRVATSKE: / 'Mogu kosooki, crni i šareni igrati rukomet, ali ne kao što to igraju Europljani'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmica sa Bahreinom u srijedu će poslužiti samo kao uigravanje za Španjolske.

15.1.2019.
16:16
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Münchenu u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11) te je osigurala prolazak u drugi krug.

Na tu utakmicu osvrnuo se legendarni Veselin Vujović u kolumni koju je napisao za Balkan Handball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interesantan dan, interesantan. Ipak je Europa – Europa. Mogu kosooki, crni i šareni da igraju rukomet, ali ne kao što to igraju Europljani. Bez obzira što su simpatični i brzi i mogu napraviti sjajnih poteza, ali Europljani su dominantni u ovoj igri", započinje Vujovićev osvrt dana prije nego što krene s analizom susreta Hrvatska - Makedonija.

Balkanski derbi

"Od balkanskog derbija vidjeli smo malo toga. Hrvatska se prikazala kao ozbiljna reprezentacija. Već 5-6 put pobjeđuju Makedonce na velikim takmičenjima. Makedoncima je falilo svega, utopili su se. Raul kao da više nije tu. Makar uvijek djeluje opušteno na klupi reprezentacije i PSŽ-a, meni takav odnos ne odgovara, bez obzira kakav je stručnjak. Meni se čini da on jedva čeka da se sve ovo završi i da se posveti svom poslu u Parizu, kao da mu je Makedonija onako usput…", piše i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je odigrala jako dobro. Imali su raspoloženog Šegu, sjajnog Duvnjaka koji je držao sve konce igre u rukama, raspoložene bekove, igrali su dobro obranu. Puno su im pomogli Makedonci sa svojom taktikom dva pivota gdje su vratili čvrstu, visoku i sporu obranu Hrvata pozadi. Odradili su posao, čeka ih meč sa Španjolcima za prvo mjesto u grupi. Jedva čekam da vidim tu utakmicu", poručio je Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo