Legenda zbog dugovanja bježi iz Hrvatske?!

28.6.2011.
11:20
VOYO logo

Irina Kirilova je prije koji dan protiv Rumunjske u Osijeku, gdje je u Europskoj ligi upisala prvu pobjedu u deset nastupa, najvjerojatnije posljednji put kao izbornica vodila žensku odbojkašku reprezentaciju Hrvatske.

"Uvjetovala je svoj ostanak dobivanjem novca do četvrtka za ova dva mjeseca koliko je vodila žensku reprezentaciju. Već sada mogu reći da do četvrtka ne može dobiti novac jer ga nemamo. Hrvatski olimpijski odbor nije do kraja ispoštovao ono što je potpisao i sada je upitno hoćemo li uopće igrati i kvalifikacije za OI, a pitanje je hoćemo li odigrati i dvije posljednje utakmice Europske lige u Istanbulu", rekao je Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge u ostavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama Kirilova, koja je imala najbolje namjere te je svojim prebogatim iskustvom htjela oživjeti hrvatsku odbojku, razočarana je postupcima i praznim riječima odgovornih ljudi.

"Stručni stožer će se vratiti kući. U razgovoru s puno obećanja stvari nisu bile riješene. Dva mjeseca smo tu, ali nam nisu platili ništa. Postojao je taj rizik, ali ne žalimo ni sekundu zbog svega provedenog uz selekciju. Žao mi je zbog cura, zbog Hrvatske. Ne može se raditi u takvim uvjetima. Naš predsjednik, koji je osobno jamčio za naše ugovore, nije ispoštovao ništa. Naše cure su kao djeca rastavljenih roditelja, nisu za ništa krive, a sve se lomi na njihovim leđima. Tužna sam zbog svega", izjavila je Kirilova za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kirilova je sa sovjetskom, a potom i s ruskom reprezentacijom osvojila je sve što se moglo osvojiti. Ima zlato s Olimpijskih igara (1988.), Svjetskog prvenstva (1990.), europskih prvenstava (1989. i 1991.) i Svjetskog kupa (1989.)

Sa svojim brojnim klubovima za koje je nastupala u karijeri osvojila je šest naslova prvaka SSSR-a, tri Kupa SSSR-a, jedno prvenstvo Hrvatske, dva naslova prvaka Italije, tri kupa Italije, dva superkupa Italije, pet Kupova prvakinja, dva Kupa CEV-a, dva Kupa kupova i jedan superkup Europe, odnosno ukupno 27 raznih trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo