uskratio joj putovnicu / Lakrdija u HKS-u: Amerikanki prekasno poslali zahtjev za putovnicu, ministar Ostojić bez milosti

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Lakrdija u HKS-u - ministar Ostojić uskratio putovnicu Amerikanki jer u Savezu nisu počeli proceduru na vrijeme

10.6.2015.
14:29
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Iako je mjesec dana provela na pripremama s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom te na više pripremnih utakmica nastupala u hrvatskom dresu, Amerikanka Shavonte Zellous ipak ne ide na Eurobasket koji sutra počinje u Mađarskoj i Rumunjskoj.

Reprezentacija je jučer otputovala bez nje, a iz Saveza su uvjeravali da jedan dokument mora potpisati ministar Ranko Ostojić, nakon čega će se Zellous naknadno priključiti ostatku ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Već jučer bilo je jasno da je riječ o utrci s vremenom jer rok za prijavu igračica je danas do 19 sati. No, međutim, potrebna dokumentacija za Amerikanku nije pribavljena, a ministar Ostojić je na pitanje RTL-a odgovorio: "Neću potpisati ništa dok cijela procedura nije napravljena, a nije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako žele pojačati hrvatsku reprezentaciju u Savezu na vrijeme trebaju početi proceduru za dobivanje hrvatskog državljanstva", dodao je Ostojić.

Tako je košarkašica Fenerbahçea uludo potrošila protekla tri tjedna, provedena u Hrvatskoj, nadajući se nastupu na Eurobasketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je jučer sa smiješkom ispratila suigračice, čim je autobus napustio parkiralište hotela Panorama, Amerikanka nije krila bijes i ogorčenost, a o detaljima nije htjela govoriti.

Ostaje upitno koga će umjesto nje naknadno pozvati izbornik Turić. "Prva zamjena" za Amerikanku trebala je biti Solinjanka Matea Vrdoljak, no ona kad je doznala da za nju nema mjesta među 12, odbila je svaki daljnji vid suradnje s izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo