RIJEČ ISKUSNOG LISCA / Kritika nakon derbija: 'Hajduk može puno bolje'

'Hajduk može mnogo više i puno bolje nego što je danas pokazao. Ja sam dosta zahtjevan trener, pa sam primijetio dosta tehničkih grešaka u igri, koje me nisu baš oraspoložile', komentirao je Stanko Poklepović.

2.12.2013.
9:59
VOYO logo

Na pitanje je li Hajduk u derbiju bio onakav kakvog je priželjkivao, Stanko Poklepović je rezolutno odgovorio: "Ne".

"Hajduk može mnogo više i puno bolje nego što je danas pokazao iako su sve ocjene prekrasne jer je stvarno prekrasno bilo... Četiri gola, istina dva su gola otpadne lopte, a dva su prava kombinacija. Ova je utakmica naprije bila medijska, ap se odigrala, pa se onda poslije igrala policijska utakmica, ali ova nogometna koja je bila, moram vam reći, zadovoljila je publika, ali ja sam dosta zahtjevan trener, pa onda sam primijetio dosta tehničkih grešaka u igri, koje me nisu baš oraspoložile, ali je po mojoj procjeni Dinamo bio nešto bliže pobjedi, dok je Hajduk, zahvaljujući agresivnosti, dogurao do 2:2. Ja sam preradostan da se dogodio takav rezultat, da ovaj stožer i momčad imaju što raditi prema naprijed. Izostalo je, recimo, grupno oduzimanje lopte koje je Hajduk počeo raditi u početku... Kako Tudor daje nove zahtjeve, to se možda malo izgubilo danas, nije se to vidjelo. No, kada se to sve malo složi, onda će Hajduk biti puno moćniji nego što je bio danas", kritičan je bio iskusni hrvatski trener.

"Ja bih se usudio reći da Hajduk ide prema naprijed i može se očekivati sve više i sve bolje. Sigurno da je ta jedna kompatibilnost  koja se dogodila između stožer i igrača dolazi na površinu, još ima tu puno rada. Činjenica je da se za Hajduk ne treba strašiti i da će on napraviti dobar posao u budućnosti. Tu su nedostajala dva, tri igrača... nije bilo Caktaša, nije bilo Bencuna. Hajduk ima potencijalno prekrasnu situaciju da napravi dobar posao i ja svim silama želim da im se ne dogodi nešto lošega. Da se danas izgubila utakmica, odmah bi se poljuljala atmosfera, a ovako ćemo u srijedu imati jednu zanimljivu utakmicu", dodao je Špaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pazite, kada bih ja to radio, onda bi radio dvije opcije. Ja bih radio te momčadske driblinge koje je moguće raditi u ovako kratkom vremenu. Dakle, igrati jedno, pa poslije drugo nešto, ali opet da to bude osmišljeno. Mislim da u ovom trenutku Hajduk nije sposoban napraviti takvu taktičku igru koja će, recimo, mijenjati se tijekom igre, ili nakon ove utakmice u neku novu", zaključio je  Poklepović najavljujući Kup utakmicu u srijedu između Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo