EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS / Kovač: Želim Hrvatsku kakva je bila pod Bilićem

‘Hrvatska se treba vratiti na ono što je bila pod vodstvom Slavena Bilića’ – otvoreno je priznao Niko Kovač u ekskluzivnom intervjuu za RTL Danas. O operaciji Island, za koju nije pozvao neke igrače, praznim tribinama, te o svojoj njemačkoj disciplini razgovarao je s RTL-om Danas.

3.11.2013.
18:59
VOYO logo

Simpatičan i otvoren za sva pitanja, novi izbornik djeluje kao da itekako zna što radi. Puca od samopouzdanja, no golema očekivanja nacije mora da su pritisak. 

"Nervoza je uvijek tu, lagao bih kad bi rekao da ne, ali to je pozitivna trema i ja se nadam da će i dečki biti pozitivni", kaže Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su igrači pozitivni kada je riječ o Niki Kovaču, bivšem šefu svlačionice i vođi kojeg nazivaju carem i velikom facom. S njemačkim štihom.

"Čujte, meni je to uvijek malo smiješno kad se priča o tome da će Niko uvesti njemačku disciplinu. Mislim da je to sasvim normalno, ne vidim razlog da bi se to stalno naglašavalo, ta njemačka disciplina je preduvjet", uvjerava izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš to, Kovač je utvrdio da je u reprezentaciji nedostajalo discipline na terenu. Okrenuo se Islandu i smrznuo ne samo od pomisli na temperature.

"Tu se točno zna tko što zna, tko što može u kojem trenutku. To je takva automatizacija koju dugo dugo nisam vidio", u čudu je stariji Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je stalno naglašavao da želi promijeniti stvari, no Kovač ima drukčiji plan.

"Želim da se Hrvatska vrati onakva kakva je bila. Mi smo bili organizirani, ja se sjećam za vrijeme SlavenaBilića mi smo bili jedna ekipa koja je bila kompaktna, koja je dobro surađivala u fazi napada i obrane, koja je primala malo golova u svoje mreže", otkriva Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvom popisu vidljivo je da kod Kovača nema švercanja i da će samo oni s pravim pristupom biti nagrađeni. Na popisu nema Sammira i Halilovića.

Kovač kao nova snaga u trenerskoj ulozi života. I žestoki navijači i skeptici s nestrpljenjem očekuju da njegova obećanja ispune na terenu.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još rekao izbornik Kovač pogledajte u videoprilogu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo