neće igrati ni jedvaj / Kovač izostavio Duju Čopa s popisa za Norvešku

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač odredio je 25 nogometaša koji će kandidirati za kvalifikacijski dvoboj protiv Norveške, koji će biti odigran 28. ožujka na stadionu Maksimir u Zagrebu, s početkom u 18 sati

16.3.2015.
16:56
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U odnosu na posljednji kvalifikacijski dvoboj s Italijom u studenom prošle godine, hrvatski nogometni izbornik izostavio je s popisa napadača Cagliarija Duju Čopa i još uvijek ozlijeđenog braniča Bayera iz Leverkusena Tina Jedvaja.

Hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač odredio je 25 nogometaša koji će kandidirati za kvalifikacijski dvoboj protiv Norveške, koji će biti odigran 28. ožujka na stadionu Maksimir u Zagrebu, s početkom u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izbornikovom popisu su vratari Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk) i Ivan Vargić (Rijeka); braniči Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Ivan Tomečak (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos) i Marin Leovac (Rijeka); veznjaci Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Inter) i Alen Halilović (Barcelona B); te napadači Ivica Olić (Wolfsburg), Mario Mandžukić (Atletico), Ivan Perišić (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Leicester), Ante Rebić (Leipzig), Marko Pjaca (Dinamo), Anas Sharbini (Rijeka).

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za ponedjeljak, 23. ožujka. U odnosu na posljednju reprezentativnu utakmicu, gostovanje na milanskom San Siru, gdje se teško ozlijedio Luka Modrić, izbornik Kovač izostavio je tadašnjeg prvog strijelca zagrebačkog Dinama, a danas igrača Cagliarija Duju Čopa te braniča Bayera iz Leverkusena Tina Jedvaja koji se još uvijek oporavlja od ozljede. Zato su svoje mjesto među kandidatima našli Dinamov napadač Marko Pjaca, Ante Rebić iz Leipziga i iskusni stoper Panathinaikosa Gordon Schildenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je ponovno vidjeti na terenu Luku Modrića i Ivana Perišića, a ozljede su zaliječili i drugi koji su imali problema. Nadam se da će ih sve zdravlje poslužiti i narednih tjedana kako bismo se mogli Norveškoj suprotstaviti u najjačem sastavu", izjavio je za službeni internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) izbornik Kovač.

Hrvatska je trenutno vodeća momčad skupine H s deset bodova iz četiri utakmice, dok su Norvežani osvojili samo bod manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norveška je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija pokazala da zaslužuje maksimalan respekt. Radi se o kvalitetnoj, čvrstoj reprezentaciji protiv koje morate odigrati na najvišoj razini. Dobro smo ih proučili, detektirali snage, kao i određene slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti. Znamo koliki je ulog u ovoj utakmici za obje reprezentacije, veselimo se tom izazovu", poručuje Kovač.

Pozivajući navijače da 28. ožujka dođu na maksimirski stadion i podrže "vatrene", Niko Kovač se prisjetio odlične podrške koju je reprezentacija imala prilikom posljednje domaće utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od listopada i utakmice s Azerbajdžanom nismo igrali kod kuće, a znamo da je to bila jedna prekrasna večer za sve prisutne. Pozivam sve navijače da nas i ovoga puta podrže, s njima je uvijek lakše, a mislim da su dečki svojim predstavama u kvalifikacijama zaslužili maksimalnu potporu. Mi ćemo sigurno učiniti sve da nastavimo s pravim izdanjima", zaključio je Kovač.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo