POVRATAK U KRANJSKOJ GORI / Kostelić: Nisam odustao od Svjetskog kupa

"Moja glavna motivacija je obrana slalomskog Globusa, kroz to se dolazi do Velikog kristalnog", kazao je Kostelić na press konferenciji nakon slijetanja u Zagreb.

15.2.2012.
17:31
VOYO logo

Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena, a rehabilitaciju će pod nadzorom dr. Božidara Egića nastaviti u Daruvarskim toplicama.

"U prvih tjedan dana moram sačuvati mišić i ostati u dobroj fizičkoj kondiciji. Najrealnije je za očekivati da se vratim u Kranjskoj gori. Propuštanje idućih utrka je veliki gubitak, ali u slalomu još uvijek imam solidnu zalihu i ako budem u dobroj formi u Kranjskoj gori, mislim da je sve moguće. Najveći mi je motiv obrana Kristalnog globusa u slalomu, a kroz to se dolazi i do velikog Kristalnog globusa", rekao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je ozlijedio menisk desnog koljena tijekom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani u kojoj je pobijedio i osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini, te povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Trenutačno je Kostelić vodeći u Svjetskom kupu sa 1043 boda, 70 više od drugog Švicarca Beata Feuza, te 218 od trećeg Austrijanca Marcela Hirschera. U redoslijedu slaloma Kostelić je vodeći sa 595 bodova, drugi je Hirscher sa 460, a treći Talijan Cristian Deville sa 370.

Zbog ove ozljede Kostelić će propustiti utrke veleslaloma i slaloma u Banskom ovoga vikenda, paralelni slalom u Moskvi u utorak, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans-Montani sljedećeg vikenda, te dva superveleslaloma i spust u Kvitfjellu početkom ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo