VELIKI ZAOSTATAK ZA VODEĆIM / Kostelić bez bodova u Chamonixu

Image
Foto: PIXSELL

Aktualni osvajač Svjetskog kupa Ivica Kostelić ostao je bez bodova u spustu u Chamonixu, ali je ostao vodeći u ukupnom poretku.

3.2.2012.
13:55
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio osvojiti bodove u spustu u Chamonixu, no ipak je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Kostelić je na koncu zauzeo tek 48. mjesto sa 2.64 sekunde zaostatak za pobjednikom Austrijancem Klausom Kroellom koji je stazu "La Verte des Houches" prošao za 2:04.22 minute. Drugo mjesto pripalo je Amerikancu Bodeu Milleru sa svega stotinkom zaostatka, treći je bio Švicarac Didier Cuche sa četiri stotinke sekunde minusa, dok su Austrijanac Romed Baumann i Kanađanin Erik Guay na diobi četvrtog mjesta zaostali osam stotinki. Nastupila su još dvojica hrvatskih skijaša - Natko Zrnčić Dim je bio 46. sa 2.47 sekundi zaostatka, dok je Tin Široki zauzeo posljednje, 65. mjesto sa skoro deset sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji spust se prvotno trebao održati u Val Gardeni 17. prosinca, no otkazan je nakon startnog broja 22 zbog loših vremenskih uvjeta na stazi. U trenutku prekida najbolji je bio Francuz Johan Clarey ispred svog sunarodnjaka Adriena Theauxa i Švicarca Patricka Kuenga. Naš Ivica Kostelić imao je najslabije vrijeme.

Premda je danas ostao bez bodova Kostelić je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 905 bodova. Na drugom mjestu je Austrijanac Marcel Hircher sa 825 bodova, a treći je Švicarac Beat Feuz sa 683 boda. Pobjednik spusta Kroell skočio je na deveto mjesto sa 475 bodova. U poretku spusta vodi Cuche sa 437 bodova, Kroelll je drugi sa 397 bodova, dok je treći Feuz sa 318 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je u Chamonixu na rasporedu još jedan spust, dok je u nedjelju na programu super kombinacija u kojoj će nastupiti i Dalibor Šamšal, te Sebastian Brigović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo