JOŠ JEDNO RAZOČARANJE / Košarkašice unatoč porazu izborile drugi krug

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatske košarkašice okončale su natjecanje u skupini s dva poraza i jednom pobjedom osvojivši treće mjesto.

17.6.2013.
20:31
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izgubila je u susretu 3. kola D skupine Europskog prvenstva koje se održava u Francuskoj od Češke 68:74 (20:24, 12:13, 14:21, 22:16), no usprkos porazu izborila je plasman u drugi krug natjecanja.

Hrvatske košarkašice okončale su natjecanje u skupini s dva poraza i jednom pobjedom osvojivši treće mjesto. Identičan učinak ima i Litva, no Hrvatska je bila bolja u međusobnom okršaju. Prvo mjesto u skupini osvojila je Bjelorusija koja će prenijeti četiri boda, dalje idu i Čehinje s dva boda, dok naše djevojke nisu prenijele niti jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske košarkašice su u susretu protiv Češke imale čak 20 izgubljenih lopti, šest skokova manje, te daleko slabiji postotak šuta od svojih suparnica, pa niti ne čudi što su doživjele poraz. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Lelas i Iva Slišković sa po 13 koševa, dok je Antonija Mišura zabila 11 koševa. U suparničkim redovima najbolje su bile Katarina Hindrakova sa 17, te Michaela Zustrova i Veronika Bortelova sa po 12 koševa.

U ranije odigranom susretu trećeg kola Litva je pobijedila Bjelorusiju 72:67, no to joj nije pomoglo. Litavke su ostale na začelju ljestvice, dok je Bjelorusija osvojila prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo