Izvrstan šut Zupca / Zubac i Bender izvanredni u pobjedama Lakersa odnosno Sunsa u NBA ljetnoj ligi

Zubac je za Lakerse hladnokrvno pogodio dva pobjednička slobodna bacanja 4.6 sekundi prije isteka vremena

13.7.2017.
10:42
VOYO logo

U srijedu je u Las Vegasu započeo turnirski dio NBA Ljetne lige, a u prvom krugu su odlične utakmice odigrali hrvatski košarkaši Dragan Bender i Ivica Zubac u pobjedama Phoenixa nad Utahom 97-81 i LA Lakersa nad Philadelphijom 103-102.

U vrlo neizvjesnoj utakmici i preokretom u posljednjih minutu i pol dvoboja Los Angeles Lakersi su svladali Philadelphiju sa 103-102, a Ivica Zubac je hladnokrvno pogodio dva pobjednička slobodna bacanja 4.6 sekundi prije isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac je dvoboj završio kao drugi strijelac momčadi sa 21 košem (šut 7/11), tri skoka i dvije blokade. Briljirao je Lonzo Ball, razigravač kojeg su Lakersi izabrali kao drugog na ovogodišnjem draftu. Ball je postigao 36 koševa, uz 11 asistencija i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix je s uvjerljivih 97-81 nadigrao Utah Jazz, a hrvatski reprezentativac Dragan Bender je za Sunse postigao 18 koševa (šut 6/13) te imao šest skokova i dvije asistencije. Najbolji igrač Phoenixa bio je njihov ovogodišnji četvrti izbor prve runde drafta, 20-godišnje krilo Josh Jackson, koji je ubacio 21 koš uz 15 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za momčad Chicaga koja je poražena od Portlanda 77-88 nastupio je bivši igrač Cedevite Duje Dukan te za 20 minuta ubacio jedan koš uz jedan skok i dvije asistencije.

Phoenix će se u drugom krugu boriti protiv Memphisa za ulazak u četvrtfinale, dok će Lakersi mjesto među osam najboljih tražiti preko Clevelanda. U drugom krugu će u akciji biti i Ante Žižić sa svojim Bostonom, a suparnik Celticsima za četvrtfinale su Golden State Warriorsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice su na programu u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo