Šarić bez koša / Žižić odigrao utakmicu sezone, Bogdanović bolji od Hezonje u hrvatskoj noći u New Yorku

Image

Još jedna dobra noć iza hrvatskih je košarkaša u NBA ligi izuzev Darija Šarića

12.1.2019.
7:53
VOYO logo

Nakon što mu je u Bostonu "pukao" niz od 31 utakmice u kojima je zabijao minimalno deset poena, Bojan Bogdanović vratio se onome što je najbolje radio kroz najveći dio sezone.

Hrvatski kapetan bio je opet među glavnim ljudima Indiane koja, kada je tako, u pravilu ne gubi, pa se ništa nije promijenilo ni u hrvatskoj noći u Madison Square Gardenu (klapa Astoria izvela himnu, na poluvremenu se plesao linđo) gdje su Bogdanović i društvo u hrvatskom derbiju s oslabljenim Hezonjinim Knicksima (Kanter, Ntilikina, Robinson) lako izašli na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Sabonisa (22) i Oladipa (19) Bogdanović je bio treći strijelac svoje ekipe s 15 poena u 26 minuta na parketu jer za više nije ni bilo potrebe.

Hezonja je, pak, nastavio u dobrom ritmu i unatoč lošem šutu (4/12) svojih pola sata iskoristio za deset poena i šest skokova, ali i odlazak na "poster" na koji ga je stavio Oladipo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju utakmicu sezone i drugu najbolju u NBA karijeri (rekord 20 poena u travnju prošle godine protiv New Yorka) pružio je Ante Žižić koji je bio jedina svijetla točka u Clevelandovoj katastrofi u Teksasu gdje su im James Harden i društvo utrpali 141 poen, a da najbolji igrač Rocketsa nije prosjedio posljednju četvrtinu, mogli su i još.

Žižić je s 18 poena i osam skokova u nepune 24 minute predvodio Cavse protiv kojih je Harden još jednom ispisao povijest. S 43 poena, 12 asistencija i 10 skokova postao je prvi igrač u povijesti koji je ostvario triple-double s barem 40 poena u manje od pola sata na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš dan u uredu imao je Dario Šarić koji je u 19 minuta ostao bez koša (0/5) premda bi sigurno prihvatio takvo što da mu je u zamjenu bila ponuđena pobjeda njegovih Wolvesa. No ni to se nije dogodilo jer je Minnesota dočekala Dončića i društvo iz Dallasa koji je opet išao na pogon čudesnog Slovenca kojemu su nedostajala dva skoka do triple-doublea s 29 poena i 12 asistencija. Njegovih sedam poena u posljednjih 100 sekundi "ubilo" je Minnesotu kojoj je otišlo u vjetar 30 Townsovih poena.

"Ne marim oko tih brojki i triple-doublea. Pobjeda je jedino što je važno", rekao je Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez LeBrona Jamesa Lakersi su upisali još jedan poraz, sada su stradali u Salt Lake Cityju gdje je Ivica Zubac za 14 minuta došao do deset poena i pet skokova.

Golden State Warriorsi već nakon prve četvrtine vodili su protiv Chicaga s 26 razlike što je druga njihova najveća prednost otkako je uvedeno vremensko ograničenje napada od 1954. godine. Steph Curry s 28 poena i pet trica prestigao je Jasona Terryja na trećem mjestu vječne liste s 2285 trica. Ispred su još samo Reggie Miller (2560) i Ray Allen (2973).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 50 kombiniranih poena McColluma i Lillarda Portland je bez problema odradio utakmicu protiv Charlotte, a Philadelphiji nije pomogao Simmonsovtriple-double (23 poena, 10 asistencija i 15 skokova) ni Butlerovih 30 protiv slabih Hawksa.

NBA, 11. siječnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia-Atlanta 121:123
Washington-Milwaukee 113:106
New York-Indiana 106:121
Toronto-Brooklyn 122:105
Houston-Cleveland 141:113
Minnesota-Dallas 115:119
Portland-Charlotte 127:96
Utah-LA Lakers 113:95
Golden State-Chicago 146:109

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo