ZAVALITE SE I UŽIVAJTE: / NBA liga je izbacila sto najboljih akcija za 2016., ovdje ih pogledajte

Image
Foto: Screenshot

Službeni YouTube kanal najjače košarkaške lige svijeta sastavio je kompilaciju stotine najboljih akcija odigranih u 2016. godini.

2.1.2017.
10:15
Screenshot
VOYO logo

U pitanju je povijesno dostignuće kluba koji je kao prvi zaostatak od 1-3 u finalnoj seriji pretvorio u 4-3 pobjedu. Također, Cavsi su do naslova došli nakon što su postali tek četvrta momčad u povijesti NBA lige koja je do titule stigla nakon uvodnih 0-2 i deveta koja je bila na 2-3, a uz navedeno, riječ je o prvom ovakvom naslovu u klupskoj povijesti. Također i o prvom za grad Cleveland u jednom od većih sportova u Sjedinjenim Američkim Državama na koji su čekali 52 godine, odnosno od 1964. kada su Brownsi u grad donijeli titulu NFL prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto kompilacije pripalo je možda i ključnom potezu završne utakmice, obrambenoj reakciji koju je potpisao LeBron James, a koja će ostati zauvijek zapisana kao The Block. Riječ je o blokadi ponajboljeg košarkaša današnjice pri rezultatu 89-89 nešto manje od dvije minute prije kraja odlučujuće, sedme utakmice i nakon jurnjave cijelim parketom. Loptu je na dodavanje Stephena Curryja u koš trebao položiti Andre Igoudala, najkorisniji igrač šampionskog finala Warriorsa iz 2015., no njegov pokušaj zaustavljen je na tabli blokadom vrijednom, smatraju mnogi, naslova NBA prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo