ZAŠTO TAKO, MARIO? / Ova izjava hrvatske nade neće se svidjeti Španjolcima

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja odrađuje prvu sezonu u NBA ligi, a premda mu prvi mjeseci u dresu Orlando Magica baš i nisu med i mlijeko, nimalo ne žali što je otišao u Ameriku.

13.1.2016.
18:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hezonja je 2012. stigao u redove španjolskog velikana Barcelone, a nakon što je prvu sezonu odradio u B momčadi, u sljedeće je dvije bio član najjačeg sastava. I premda je bilo trenutaka kada je briljirao, svejedno nije uspio steći potpuno povjerenje trenera Xavija Pascuala. Kako danas sam priznaje, cjelokupna španjolska ACB liga, koju većina stručnjaka smatra najjačom u Europi, nije mu se nimalo svidjela.

"NBA je drugi svijet"

"Nisam mrzio ACB ligu. Samo mi se nije sviđala organizacija klubova, kako su se stvari odvijale, stil svega. Imao sam problem s time. Ugodnije se osjećam u NBA-u, nego u ACB ligi", prenosi Hezonjino razmišljanje Talkbasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i 20-godišnji Dubrovčanin koje su glavne razlike između NBA lige i Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NBA je drugi svijet, definitivno. Igra je deset puta brža, dečki su brži i jači, sve je drugačije."

Prosjek od 4,4 koša

Hezonja u Orlandu mora još puno učiti da bi iskočio u prvi plan. Trenutno u prosjeku igra 13.5 minuta, te upisuje po 4,4 koša, 1,7 skokova i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim pomoći momčadi najbolje što mogu. Postavili smo si neke ciljeve za ovu sezonu i odradili smo dobar posao poslije nekoliko loših sezona. Sretan sam što mogu pomoći", zaključio je talentirani košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo