'Zagreb mi je odskočna daska za NBA'

Bez članova vodstva kluba, bez predsjednika, sportskog direktora i prvog trenera u blizini, KK Zagreb predstavio je svoja ovosezonska pojačanja.

5.10.2011.
15:17
VOYO logo

Dakako, najviše pozornosti privukao je krilni centar Sean May, rijedak primjerak igrača koji je još prije godinu dana igrao na NBA parketima, a eto ga sada u Zagrebu.

Amerikanac je poseban i po tome što je iz trofejne košarkaške obitelji. Poput njega, i otac je bio NCAA prvak, a potom i NBA igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo su tri oca i sina bili NCAA prvaci. Znam za Bibbyje, ne znam tko je treći", govorio je Amerikanac.

Poput Kobea Bryanta, i May je živio u Italiji kad je otac tamo igrao košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rođen sam u SAD-u, no odmah smo se preselili u Italiju gdje smo, u Veneciji, Rimu i Livornu, živjeli do moje pete godine. Zbog oca, koji me naoružao potrebnim "alatima", moja prilagodba na europsku košarku bila je lakša no što je to obično.

Mayevu karijeru uneredile su ozljede i tome pripadajući problemi s viškom kilograma, pa je lani završio u Fenerbahčeu. Mnogima će dolazak u Zagreb izgledati kao silazak s konja na magarca, no ne i njemu, koji je odbio ponudu Žalgirisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O hrvatskoj košarci ništa nisam znao dok nisam dobio ovu ponudu. Odmah sam nazvao bivšeg suigrača iz Fenera Roka Ukića i on mi je preporučio Zagreb, baš kao i Alan Anderson, koji je igrao u Ciboni. Najvažnije mi je bilo da dođem u kompetitivan klub, onaj koji se može nositi s drugim euroligašima i da je to grad siguran za moju suprugu. Ovdje želim igrati što više i vratiti karijeru tamo gdje bi trebala biti, a to je NBA liga", zaključio je novi košarkaš Zagreba.

Vezani članci:

arti-201110010612006 arti-201109291293006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo