HULIGANIMA SE LOŠE PIŠE: / Policija se dobro pripremila se za nerede u Jazinama - ovo je dokaz

Image
Foto: Screenshot

Do prekida je došlo kada su navijači zasuli teren bijelim trakama, te zapalili nekoliko baklji

13.4.2019.
22:08
Screenshot
VOYO logo

Susret 21. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar - Škrljevo koji je igran u Jazinama prekinut je nakon svega 11 sekundi utakmice zbog divljanja navijača Zadra. Prekid je trajao pola sata nakon čega je susret nastavljen, a Zadar je slavio 86-75.

Zbog zauzetosti Višnjika u kojem će u nedjelju igrati hrvatski rukometaši protiv Srbije, susret između Zadra i Škrljeva odigran je u Jazinama. Zadar se tako nakon 10 godina vratio u dvoranu u kojoj je ostvario svoje najveće uspjehe. Bio je Zadar gost Jazina i prošle godine, kada su u njima domaćin bile Jazine Arbanasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS U ZADRU: /

Navijači izazvali incident, policija uletila na tribine i izbacila ih iz dvorane

Image
KAOS U ZADRU: /

Navijači izazvali incident, policija uletila na tribine i izbacila ih iz dvorane

"Nadam se kako ćemo iskoristiti energiju Jazina kako bi igrali bolje," kazao je trener Zadra Ante Nazor uoči utakmice.

Divljanje na tribinama

Nažalost, 'energija' s tribina se pretvorila u nerede i divljanje navijača smještenih na tribini rezerviranoj za Tornado. Do prekida je došlo kada su navijači zasuli teren bijelim trakama, te zapalili nekoliko baklji. Došlo je i do tučnjave na tribini nakon čega je intervenirala policija i utakmica je prekinuta. Tribina je ispražnjena, a prekid je trajao skoro pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Zadar je pobijedio sa 86-75, a domaćine su do pobjede predvodili Domagoj Vuković sa 17 koševa, te Mislav Brzoja sa 16 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marko Šarac i Karlo Uljarević sa po 21 košem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, inače, kao da je slutila da bi moglo doći do nemilih scena. Naime, dan prije utakmice najavili su snimanje ovog javnog okupljanja.

Najavili snimanje

"U subotu, 13. travnja 2019. godine s početkom u 19 sati u košarkaškoj dvorani „Jazine“ u Zadru, ulica Obala kralja Tomislava br.1.,odigrati će se košarkaša utakmica „HT Premijer lige“ između KK „ „Zadar“ iz Zadra i KK „Adria Oil Škrljevo“ iz Rijeke. Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja policija će snimati ovo javno okupljanje", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na ovo nije pak jasno kako je onda bilo moguće da su navijači uspjeli unijeti baklje u dvoranu. U međuvremenu Zadarski.hr piše da Zadrane očekuje nova novčana kazna, koja će u već u ponedjeljak vrlo vjerojatno narasti na sto tisuća eura u zadnje dvije godine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo