lako sa šrkljevom / Zadar se nakon deset godina vratio u legendarne Jazine, Tornado na tribinama izdržao 38 sekundi

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zadrani su lako pobijedili Škrljevo za nastavak stopostotnog domaćeg niza u Prvenstvu, a susret je obilježio polusatni prekid zbog sukoba Tornada i policije

13.4.2019.
21:18
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

 Iz Jazina: Davor Kovačević

Više od desetljeća trajalo je Tornadovo iščekivanje dana kada će se opet baš kao u neka stara vremena okupiti na Relji u čast svome Zadru i krenuti u nemilo trošenje glasnica. Jazine su već pola sata prije prvog podbacivanja protiv ekipe koja vjerojatno neće ni u doigravanje, a sigurno je vrijedna toga, Škrljeva, bile ispunjenije nego u gotovo svim ostalim hrvatskim dvoranama dok se igra HT Premijer liga, ali Tornado je kao "šesti igrač" izdržao 38 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, njegova je pjesma trajala i trajala otkako je već u drugom napadu zasuo parket papirnatim arsenalom (dimnim nije), a počela jenjavati tek kada su se na tribini stvorili organi reda i mira i kreirali metež koji je rezultirao polusatnim prekidom.

Domaći otišli u svlačionicu

Najžešći zadarski navijači više nisu bili dobrodošli u dvorani (napuštajući je, nisu zaboravili "pozdraviti" Upravu), specijalci su odlučili da je idealan trenutak da testiraju tvrdoću svojih (tko zna, možda su novi) pendreka i na maloljetnicima, a još mlađi gledali su to samo s nekoliko metara udaljenosti. Baš kao i igrači obje momčad, a oni domaći nakon deset minuta promatranja istjeravanja hrpe "napolje" na "mig" su se povukli u svlačionicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekao se odgovor na pitanje je li to njihova poruka da neće više uopće ni igrati dok isti nije stigao nakon desetak minuta kada su se opet pridružili strpljivim gostima na parketu. Dok je "propuh" ostao na većoj tribini u Jazinama, manja je ostala ispunjena, pa nije nedostajalo standardnih decibela u leđa domaćima koji su se već jednom, istina, vratili domu svome otkako su trajno emigrirali "pod peku", ali onomad kao gosti Jazinama koje danas sa Sonikom drže živom svetu zadarsku košarkašku kuću.

I tako je prošao uvod u 11. domaću pobjedu Nazorovih igrača u isto toliko domaćinstava u hrvatskom prvenstvu te posljednju provjeru prije nego će u srijedu na Višnjiku dočekati makedonski MZT u prvoj utakmici za ostanak u ABA ligi. Škrljevo, pak, ni ne zna hoće li u goste mađarskom Kormendu u uzvratu finala Alpe Adria kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzoja i Vuković riješili

To je natjecanje ipak ponešto prigodnije kvaliteti Šrkljevčana od gostovanja u gradu košarke jer Zadar ih je već u prvoj četvrtini "napunio" s deset prekršaja, a najgore su prošli Barnjak i Krstanović kojima je zajedno odsvirana polovica njih.

Stoga ionako slabašna rezultatska perspektiva gostiju već u prvim minutama nije izgledala obećavajuće, a kada je Nazor na klupi nakon prvih deset minuta (22:14) malo promijenio boju glasa, što su najozbiljnije primijetili Brzoja i Vuković, lopte su samo kapale u crno-zeleni koš, a minus se učas podebljao do 20 ispod ništice (39:19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po njih, nije se utakmica poslije 15. minute pretvorila u "šamaranje mrtvog magarca", ali ni u rezultatski zanimljivu jer jedno ubacivanje domaćih u "petu" bilo je sasvim dovoljno da svi budu zadovoljni. Kod gostiju malo više od svih Šarac i Uljarević, kod domaćih mladi Planinić tErslan koji je dobio posljednje dvije minute, prve ove sezone u HT Ligi (!), i to u dvorani koju je Zadar napustio kada je on imao osam godina.

HT Premijer liga, 21. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar - Škrljevo 86:75 (22:14, 28:22, 21:18, 15:21)

Zadar: Marić 7, Žorić 13, Brzoja 16, Little 8, Dašić 5, Špralja, Krajina 7, Vuković 17, Bašić 2, Erslan, Planinić 11

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šrkljevo: Krstanović 5, Barnjak 7, Uljarević 21, Šarac 21, Yacoubou 4, Štemberger 6, Kučan, Lebo 1, Cvitković, Williams 10

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo