UZBUDLJIVA NBA VEČER / Washington vodio 23 razlike, pa ipak izgubio: Odlične napadačke večeri Bostona i Sacramenta

Image
Foto: Profimedia
14.11.2023.
8:29
Profimedia
VOYO logo

Osmu pobjedu u sezoni ostvarili su košarkaši Boston Celticsa koji su u noći s ponedjeljka na utorak, pred svojim navijačima, bili bolji od New Yorka 114-98.

Image
VRAĆA SE NA KLUPU? /

Bomba iz susjedstva: Aco Petrović je jedan od kandidata za klupu vodeće momčadi ABA lige

Image
VRAĆA SE NA KLUPU? /

Bomba iz susjedstva: Aco Petrović je jedan od kandidata za klupu vodeće momčadi ABA lige

Dugo je trebalo Bostonu da se odlijepi od suparnika, gosti iz New Yorka vodili su na poluvremenu s minimalnih 53-52. No, u nastavku je Boston zaigrao bolje predvođen Jaysonom Tatumom te je na kraju slavio s uvjerljivih 16 poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatum je ubacio 35 poena od čega 17 u posljednjoj četvrtini. Dodao je tome sedam asistencija i šest skokova. Jaylen Brown je ubacio 22 uz šest asistencija i pet skokova, a Kristaps Porzingis 21 poen. Kod New Yorka je najbolji bio Jalen Brunson s 26 koševa, dok je Julius Randle postigao 25 koševa uz devet skokova i pet dodavanja.

Boston je ostao drugi na Istoku s omjerom 8-2 dok je ispred njega jedino Philadelphia s omjerom 8-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto je nakon preokret upisao domaću pobjedu protiv Washingtona od 111-107. Gosti su na poluvremenu imali veliku prednost od 64-45. Imao je Washington i 23 koša prednosti, ali sve su upropastili igrom u nastavku. Posljednju četvrtinu Toronto je dobio 30-16 i na kraju ostvario pobjedu s kojom je došao na omjer 5-5.

Odličnu partiju ostvario je Pascal Siakam koji je ubacio 39 poena. Premda je promašio tri upućene trice imao je ukupan odličan šut iz igre 15-23. Imao je i 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scottie Barnes je za Toronto postigao 19 poena i devet skokova, dok je poraženu momčad predvodio Kyle Kuzma s 34 koša.

Domaću večer upotpunio je i Milwaukee pobjedom protiv Chicaga 118-109. Giannis Antetokounmpo je bio prvo ime pobjedničkog sastava s 35 poena i 11 skokova, dok je s klupe drugi strijelac Milwaukeeja bio Bobby Portis koji je ubacio 19 poena, uz osam skokova i pet asistencija. Odličan, ali nedovoljan na drugoj strani bio je Nikola Vučević s 26 koševa, 12 skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento je u svom sastavu imao četvoricu igrača koji su zabili 20 ili više poena u slavlju protiv Clevelanda 132-120. Najbolji je od njih bio Litavac Domantas Sabonis kojem je nedostajao jedan skok za „triple-double“ učinak. I ovako njegova 23 poena, 10 asistencija i devet skokova izgledaju kao odlično izdanje.

De'Aaron Fox je postigao 28 poena i šest asistencija, Keegan Murray 25 poena i osam skokova, a Kevin Huerter 20 koševa uz 6-9 za tri poena za odlično napadačko izdanje „kraljeva“ iz glavnog kalifornijskog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo