VIDEO: / Totalna ludnica u NBA ligi! Hawksi i Warriorsi izjednacili!

Kosarkasi Golden Statea i Atlante vratili su prednost domaceg terena u svojim serijama konferencijskih polufinala NBA lige protiv Memphisa, odnosno Washingtona te izjednacili na 2-2 u pobjedama.

12.5.2015.
11:45
VOYO logo

Warriorsi su vec na poluvremenu u Memphisu imali 17 poena prednosti (61:44), a najbolji igrac NBA lige u regularnom dijelu sezone Stephen Curry opet je bio nezaustavljiv. Do poluvremena je Grizzliesima ubacio 21 od svoja 33 kosa, a utakmicu je zavrsio s osam skokova i pet asistencija.

"Vec u prvoj cetvrtini smo nametnuli ritam i drzali nogu na gasu cijelu utakmicu. To je nacin na koji mi igramo", izjavio je Curry nakon pobjede 101:84 kojom su Warriorsi izbjegli treci uzastopni poraz, sto im se nije dogodilo cijele sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Curryja, u Memphisu se istaknuo Draymond Green sa 16 poena i 10 skokova, a dvoznamenkasti broj koseva ubacili su jos Klay Thompson (15), Harrison Barnes (12) i Andre Iguodala (11). I domaca momcad je imala petoricu dvoznamenkastih strijelaca, ali nitko nije ubacio vise od 19 poena, koliko ih je imao Marc Gasol uz 10 skokova i sest asistencija. Zach Randolph je takoder bio na 'double-doubleu' s 12 poena i 11 skokova. No, nedostajao je pravi ucinak razigravaca Mikea Conleyja koji je za 10 poena potrosio 15 suteva. Memphis je imao 37,5 posto suta, a domaci su pogodili tek cetiri trice iz 18 pokusaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta utakmica je na rasporedu u noci sa srijede na cetvrtak, a igrat ce se u Oracle Areni u Oaklandu.

Znatno uzbudljivija bila je zavrsnica dvoboja u Washingtonu, gdje su Atlanta Hawksi uspjeli izvuci pobjedu 106-101 i vratiti prednost domaceg terena. Kad je najbolji igrac gostiju Jeff Teague (26 koseva, 8 asistencija) pogodio tricu za 104-97 na 72 sekunde prije zavrsetka, cinilo se da su Wizardsi osudeni na poraz. No, malo je nedostajalo da dodu do velikog preokreta i odvedu utakmicu u produzetak. Polaganjem Breadlyja Beala (34 poena, 7 asistencija, 6 skokova) i zakucavanjem Nenea (12 koseva, 7 skokova) Washington je smanjio na 104-101, a na semaforu je ostalo 36 sekundi do kraja. Nakon promasaja Schrodera (14 poena, 8 asistencija) domacima je ostalo devet sekundi za posljednju akciju koju su sjajno izveli i ostavili Paula Piercea samog na trici. Iskusni 37-godisnjak koji je postigao pobjednicki kos u trecoj utakmici, ovoga puta nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje da ce Hawksima, najboljoj momcadi Istoka u regularnom dijelu sezone, biti potrebne jos najmanje dvije ovakve predstave kako bi slomili neocekivano zestok otpor Washingtona, pogotovo ako se John Wall pojavi u dresu, a ne u odijelu na nekoj od sljedecih utakmica. Prva je na rasporedu vec u noci sa srijede na cetrvtak u Atlanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo