OČEVID KRIJE ZASTRAŠUJUĆU TAJNU O DRAŽENOVOJ POGIBIJI: / 'Mnogi se pitaju je li se i zbog toga Klara danas boji javno ispričati'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Prema informacijama koje je izvukla iz policijskog očevida, Klara je vozila prebrzo u trenutku nesreće'

7.6.2020.
16:12
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Prije točno 27 godina otišla je hrvatska košarkaška legenda. Tog 7. lipnja 1993. godine poginuo je Dražen Petrović u teškoj prometnoj nesreći o kojoj i danas priča cijeli sportski svijet.

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Došla po Dražena u Frankfurt

U popodnevnim satima tog kobnog dana po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Iako je prvotno Dražen trebao avionom nastaviti put Münchena, sudbonosno je odlučio nastaviti put iz početnog Wroclawa od kud su se reprezentativci zaputili na odredište, ali Dražen je nakon toga odlučio krenuti autom marke Golf 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, ali... Na autocesti kod Denkendorfa Klara je izgubila kontrolu nad vozilom i sudarila se sa tegljačem koji joj je prepriječio put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen je spavao i bio nevezan, a u trenutku sudara s cisternom izletio je kroz prednje staklo na automobilu i na mjestu preminuo. I dok Draženovi obožavatelji i prijatelji u Hrvatskoj i širom svijeta već godinama s bolnim sjećanjem i tugom obilježavaju obljetnicu njegove pogibije nedaleko od njemačkog Denkendorfa, ove godine i 27., osoba koja je Dražena odvela u smrt Klara Szalatny sa svojim sjećanjima na posljednje Draženove trenutke nikada nije izišla u javnost. Slobodna Dalmacija je 2013. donijela tekst o Klari Szalantzy, bivšoj manekenki i košarkašici.

"Danas pogotovo, nakon 20 godina, i činjenice da je supruga poznate njemačke nogometne zvijezde Olivera Bierhoffa, Klari vjerojatno i ne pada na pamet nekom javnom gestom podsjetiti se na Dražena, svojega dečka koji je izdahnuo u njezinu tamnocrvenom golfu na njemačkoj autocesti te 1993. godine, dok je ona bila za upravljačem vozila kojemu se na putu iznenada ispriječio šleper-cisterna", stoji u tekstu Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlada vozačica, s malo iskustva'

24sata piše kako je bivša manekenka navodno nekoliko puta dolazila na Draženov grob. Priča se da je i u kontaktu s Acom Petrovićem.

Struka je ocijenila kako Klara nije kriva za nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlada vozačica, s malo iskustva, i u takvoj situaciji nije se baš mogla najbolje snaći. Doletjela je u prepriječeni šleper s brzinom većom od 160 kilometara na sat. Čak nije uspjela ni reagirati, kočiti. I da je uspjela pokušati zaustaviti svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo s obzirom da se tegljač ispred njih pojavio iznenada. A onda je uslijedio strahoviti udarac od kojega je Dražen, koji je u automobilu sjedio na suvozačevu mjestu, poginuo", kazao je policijski službenik Binder za Slobodnu Dalmaciju.

'Klara je vozila prebrzo u trenutku nesreće'

"Prema informacijama koje je izvukla iz policijskog očevida, Klara je vozila prebrzo u trenutku nesreće, čak je, za razliku od drugih vozača na prometnici, neposredno prije sudara ubrzavala. Iako na tom dijelu autoceste, baš kao i na većini kvalitetnih njemačkih autocesta, nije bilo ograničenja brzine, drugi su vozači, samo zbog toga što su vozili sporije, svi odreda uspjeli izbjeći prepriječeni kamion zaobilazeći ga krajnje zdesna, zaustavnim trakom. Mnogi se pitaju da li se i zbog toga Klara danas plaši javno ispričati za svoj propust", stoji u tekstu SD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo