VIDEO: / Hrvat suspendiran zbog udaranja glavom!

2.1.2012.
15:05
VOYO logo

Hrvatski je 24-godišnji krilni centar bonskog sastava igrao utakmicu sezone kad je, u devetoj minuti treće trećine, glavom u glavu udario bivšega njemačkog reprezentativca Svena Schultzea. Gubitak kontrole koštao ga je trenutačnog isključenja, a uslijedila je i kazna Disciplinske komisije Njemačkoga košarkaškog saveza uslijedila.

Na rješenje se nekadašnji junior KK Splita, koji je u redove Bundesligaša ljetos stigao iz solunskog PAOK-a, može žaliti u sljedeća tri dana. Nije nemoguće da to i učini s obzirom na to da ga je Schultze očigledno isprovocirao nakon što je položio loptu u koš i zbog Buljanove osobne pogreške ishodio dodatno slobodno bacanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenje svejedno nije pomoglo berlinskoj momčadi, koja je u dvoboju 15. bundesligaškog kola na svom parketu izgubila 86:78. Buljan je do isključenja ubacio izvrsnih 15 poena uz dva skoka. Igra 206 centimetara visoki i istetovirani Hrvat, koji se školovao na dvama američkim sveučilištima (TCU i Vincennes), sjajnu sezonu u BBL-u. Tri dana prije dvoboja s Albom u 101-84 porazu od Ulma ubacio je 15 koševa uz 10 skokova.

Za nesportsko je ponašanje u 15. kolu također kažnjen i bivši Cibonin američki centar Jared Homan. Današnji košarkaš minhenskog Bayerna sukobio se u dvoboju protiv BBC Bayreutha s Beckhamom Wyrickom. Propustit će jednu utakmicu, kao i njegov protivnik, te platiti 2750 eura kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo