VELJKO MRŠIĆ ZA NET.HR: / 'Hezonja zbog svog odnosa prema reprezentaciji neće igrati za Hrvatsku, odlučio sam da ga neću zvati'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Odlučio sam da Marija Hezonju neću zvati u reprezentaciju Hrvatske'

22.10.2020.
10:37
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Peti pick NBA drafta iz 2015. godine, talentirani Mario Hezonja (25) otkrio je, ako ćemo vjerovati u ozbiljnost njegove objave, svoje karte javnosti i izborniku hrvatske košarkaške reprezentacije Veljku Mršiću, na način da je odgovorio jednom pratitelju putem svog Instagram profila na njegovo pitanje na engleskom"zašto ne igraš za Hrvatsku"? Hezonjin odgovor je bio:

Image
[FOTO] HEZONJA KONAČNO POKAZAO SVOJE PRAVO LICE? /

'Ne da mi se igrati za Hrvatsku'

Image
[FOTO] HEZONJA KONAČNO POKAZAO SVOJE PRAVO LICE? /

'Ne da mi se igrati za Hrvatsku'

Hezonja o igranju za Hrvatsku: 'Ne da mi se'?!

"Zato jer sam umoran i ne da mi se". E sad, bio ovaj njegov odgovor iskren, istinit ili dvosmislen u stilu zafrkancije na društvenim mrežama, nije mu bio potreban. I ranije je Mario znao biti sarkastičan u svojim objavama, na temu njegovog neigranja za Hrvatsku, odnosno na javno mišljenje koje prevladava na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, još tamo od Las Vegasa Veljko Mršić pokušava stupiti u kontakt s Marijom Hezonjom, iščekujući njegov odgovor da se konačno izjasni hoće li igrati za nacionalnu momčad. Međutim, od ljeta 2019. pa do danas Mario se nije izjasnio i nekako smo dojma kao da je čitavo vrijeme zavlačio Mršića koji takvo što, kao niti ostali reprezentativci, nije zaslužio...

Neshvatljiv je odnos Marija Hezonje prema nacionalnom dresu koji je svetinja. Nema veće časti od igranja za reprezentaciju svoje zemlje. No, Hezonji igranje za Hrvatsku, očito, sudeći prema njegovom ponašanju, ne znači, ne predstavlja ništa. Uz to, Mario je svojim odnosom prema reprezentaciji, a posebno izborniku Mršiću pokazao neozbiljnost i neprofesionalizam. Niti najmanje nije bio korektan jer ga Mršić čeka i čeka da se izjasni. Tj, čekao ga je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nazvali smo jutros izbornika koji se trenutno nalazi u samoizolaciji, kako bi nam prokomentirao Hezonjin komentar na Instagramu:

"To dovoljno govori o njemu. Ja sam pokušao u Las Vegasu stupiti s njim u kontakt i nakon toga još jednom, prije nekih godinu i više dana, i od toga nije bilo ništa. No, odlučio sam da Marija Hezonju neću zvati u reprezentaciju Hrvatske. Tako da Mario neće igrati za Hrvatsku i nije dio reprezentativnog sustava. Ma i da ima utakmica, on zbog svog odnosa prema reprezentaciji sigurno neće dobiti poziv", rekao nam je prvima izbornik Veljko Mršić i očito spustio rampu Hezonjinom igranju za nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Kosarkaska utakmica, cetvrtfinale Hrvatska - Srbija. Mario Hezonja. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igrao za Hrvatsku na OI 2016.

Dubrovčanin je za Hrvatsku posljednji put igrao na Olimpijskim igrama u Riju prije četiri godine, na turniru na kojem je reprezentacija završila kao petoplasirana u poretku, ali nakon toga udaljio se od hrvatskog dresa za koji očito ne gaji nikakav interes.

Doduše, Hrvatska je od tada igrala samo na jednom velikom natjecanju, Eurobasketu 2017., ali Hezonje nije bilo ni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019., odnosno u periodima u kojima su NBA igrači bili dostupni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je sezone Hezonja u osnovnom dijelu sezone nastupio u 53 utakmice u NBA ligi za Blazerse i prosječno na terenu proveo 16.4 minute uz 4.8 poena, 0.9 asistencija i 3.5 skoka po dvoboju. U post sezoni u Orlandu (playoffu) u pet susreta imao je prosjek od 4.6 poena, 1.2 asista i 3.2 skoka po utakmici.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo