PUT DO RIJA DODATNO OTEŽAN: / Hrvatski napad potpuno zakazao u drugom poluvremenu

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Hrvatski košarkaši nisu uspjeli svladali Italiju u Torinu, na otvaranju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

5.7.2016.
20:48
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Italija - Hrvatska 67-60

Italija: Hackett 12, Gentile 3, Datome 6, Bargnani 8, Gallinari 12, Belinelli 19, Poeta, Aradori, Melli 7, Cusin, Cervi, Tonut.

Hrvatska: Bogdanović 26, Hezonja 7,Ukić 2, Simon 5, Babić 3, Stipčević, Krušlin, Šarić 11, Šakić, Arapović, Bilan, Planinić 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lošoj napadačkoj izvedbi naša je reprezentacija poražena od domaćina sa 60-67 (23-21, 12-12, 12-21, 13-13). Osim prve četvrtine u kojoj su ubacili 23 koša, u preostalih 30 minuta izabranici Aleksandra Petrovića pokazali su napadačku nemoć i bezidejnost.

Ipak, u posljednjih šest minuta Hrvatska je ušla sa samo tri koša zaostatka (53-56), ali domaća je reprezentacija završnicu odigrala mnogo bolje i svojom drugom pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović je briljirao u prvom poluvremenu u kojem je ubacio 19 koševa, ali u nastavku je i on pao, nanizao nekoliko promašaja i završio dvoboj s 26 koševa. Dakako, bio je daleko najefikasniji igrač naše reprezentacije, a najbliži mu je bilo Dario Šarić koji je uz 11 poena skupio i deset skokova. Talijanske strijelce je s 19 koševa predvodio Marco Belinelli, dok su Danilo Gallinari i Daniel Hackett ubacili po 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Italije hrvatske je košarkaše onemogućio u osvajanju prvog mjesta u skupini B. Petrovićevi izabranici će u srijedu (21 sat) morati pobijediti Tunis za osvajanje drugog mjesta i plasman u polufinale u kojem će se, po svemu sudeći, igrati protiv Grčke. Ako u posljednjem dvoboju u skupini A Grčka prema očekivanjima pobijedi Meksiko, bit će prva u skupini i poslati Meksikance na Talijane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo