UTAKMICA ŽIVOTA BOJANA BOGDANOVIĆA: / Ubacio 48 poena i srušio rekord velikog Dražena Petrovića - čitava Amerika bruji o njemu

Image
Foto: Profimedia

Bojan Bogdanović nadmašio rekord velikog Dražena Petrovića

8.5.2021.
7:03
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović noćas po hrvatskom vremenu odigrao je utakmicu života, ubacivši 48 poena Denver Nuggetsima Nikole Jokića, u pobjedi svoje momčadi 127:120 u Salt Lake Cityju, četvrtoj uzastopnoj.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

BOGDANOVIĆEVA NAJBOLJA UTAKMICA U NBA KARIJERI: Hrvatski košarkaš zabio 48 poena, pogledajte kako je pomeo Nuggetse

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOGDANOVIĆ ODIGRAO UTAKMICU KARIJERE: /

Pogledajte kako je nevjerojatni Hrvat pomeo Nuggetse

Postao je i prvi igrač u povijesti Utah Jazz franšize sa 45+ poena uz minimalno 8 postignutih trica. Bila je ovo povijesna noć za njega, noć koju će zauvijek pamtiti. Najviše poena u karijeri i srušeni rekord, onaj Dražena Petrovića s najviše poena u jednoj utakmici NBA lige od strane jednog igrača iz Hrvatske, 44 Houston Rocketsima. Do sad je Bogdanoviću najefikasnija utakmica bila ona protiv Philadelphije, kad je utrpao isto kao i Dražen, 44 poena.

39 minuta na parketu, šut 16-23 iz igre, 8-11 za tricu i 8-8 slobodna bacanja

Bogdanović je u igri proveo 39 minuta i za to vrijeme, uz 48 poena još imao 8 skokova i dvije asistencije, uz šut 16-23 iz igre, 8-11 za tricu i 8-8 slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan posljednjih tjedana igra svoju najbolju košarku karijere. U posljednjih pet utakmica uvijek je ubacio najmanje 22 poena, a šut mu je u svakoj od njih bio iznad 54 posto. Prosjek u tih pet utakmica iznosi fantastičnih 30,6 poena, a pogodio je 54 od 86 pokušaja, što iznosi fenomenalnih 63 posto.

Njegove trenutne brojke, prema statistici, su 16.3 poena, 3.8 skokova i 1.9 asistencija po utakmici. U posljednjih 6 susreta je išao iznad 20 poena. Pet je puta u ovoj sezoni zabio najmanje 30 poena, prvi put otišao iznad 40...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN u svom izvještaju ističe kako Bojan Bogdanović cvjeta u većoj i ozbiljnijoj ofenzivnoj ulozi. Njegovo obnovljeno samopouzdanje u njegovom šutu otvara vrata Bogdanoviću da preuzme liderstvo i utakmicu zabijajući po volji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa što su Nuggetsi učinili protiv njega u obrambenom smislu nije bilo važno. Napadao je i koš i šutirao izvana, sve mu je išlo. Kada je šuter Utah Jazza postigao svoje posljednje poene s linije slobodnih bacanja s preostalih 12,3 sekunde, dvorana je skandirala Bogey! Bogey! Iz gomile se osjećalo veliko priznanje, naklon, kao da je napravio još jedan veliki korak naprijed na svom putu, nakon ozljede i operacije zgloba prošle godine", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igram bolje. Bolje pogađam'

"Igram bolje. Bolje pogađam", rekao je Bogdanović nakon susreta i nastavio:

"Dakle, dolazim u pravu formu u pravom trenutku neposredno prije doigravanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što večeras nismo vidjeli od njega?" Izjavio je trener jazza Quin Snyder i dodao:

OVDJE pogledajte Bogdanovićev fantastičan potez protiv Jokića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvrsno je Bojan čitao igru i ponašao se na parketu u igri. Stvarno je postizao poene na sve moguće načine."

'Oni jako dobro igraju obranu. Igraju jedni za druge i zato su najbolja momčad Zapada'

Jordan Clarkson, jedan od kandidata za najboljeg šestog igrača NBA lige, dodao je 21 poen i osam dodavanja za Utah. Rudy Gobert imao je 14 poena i devet skokova, a Georges Niang 13 poena - sve u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Porter mlađi postigao je 31 pogodak za Denver. Sjajni All Star igrač Nikola Jokić dodao je 24 poena, 13 asistencija i devet skokova, Paul Millsap imao je 20 poena, a Austin Rivers 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako dobro trenirana momčad. Igrači se zabavljaju u igri, na parketu", izjavio je Jokić i dodao:

"Oni jako dobro igraju obranu. Igraju jedni za druge i zato su najbolja momčad Zapada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić igrao pet i pol minuta za Sunse

Sacramento Kingsi su kod kuće izgubili od San Antonia sa 104:113, a Luka Šamanić nije igrao za Spurse, koje su do pobjede predvodili DeMar DeRozan sa 25 i Dejounte Murray sa 22 koša.

Phoenix Sunsi su na svom parketu uvjerljivo dobili New York Knickse sa 128:105, ali utakmicu su prelomili tek u zadnjoj četvrtini u koju su ušli sa samo dva koša viška. Hrvatski košarkaš u redovima Sunsa Dario Šarić odigrao je pet i pol minuta, i ostao bez učinka, sa jednim promašenim šutem za tricu. U redovima pobjedničke ekipe najbolji je bio centar Deandre Ayton sa 26 koševa i 15 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo