UOČI NOVOG ISPITA: / Cedevita obznanila veliki dogovor s Mršićem i pripremila iznenađenje za svoje navijače

Image

Trener Cedevite Veljko Mršić dogovorio je sa čelnicima spomenutog zagrebačkog košarkaškog kluba produljenje ugovora na još tri godine.

2.3.2016.
17:38
VOYO logo

U srijedu je u Domu košarke Cedevita održana konferencija za novinare povodom dvije stvari. Prva je kako bi klub javnost obavijestio kako su čelnici Cedevite dogovorili produljenje ugovora sa trenerom Veljkom Mršićem do sezone 2018/19, dok je drugi povod bila najava utakmice protiv Darussafake, turske momčadi koju će Cedevita u sklopu 9. kola E skupine Top 16 Eurolige u četvrtak u 19.00 ugostiti u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Mršić je itekako zadovoljio dosadašnje ambicije čelnika Cedevite. Osvojen je Kup Krešimira Ćosića, izboren je TOP 16 Eurolige što je zaista veliki uspjeh Cedevite. dok je jedino regionalna liga ABA mala mrljica na dosadašnje rezultate Mršića u ovoj sezoni. Iz razloga, što je Cedevite nedavno izgubila u beogradskom Pioniru od Partizana i pala s drugog na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, to nije ništa tako strašno, sve se itekako da popraviti do kraja sezone, a Mršić je čovjek izabran kao onaj koji će aktualnog hrvatskog prvaka odvesti prema uspjesima u budućnosti i nastaviti strategiju kluba razvijanja svojih mladih igrača i dovođenjem u klub istih.

"Mi smo ga prepoznali kao trenera za dugogodišnji zajednički projekt"

"Na početku ove sezone smo potpisali s Veljkom Mršićem kao našim trenerom. Dali smo mu u ruke našu prvu ekipu, a s obzirom da smo više nego zadovoljni njegovim rezultatima, odnosom prema ekipi i klubu, odlučili smo mu ulaskom u drugi dio sezone ponuditi produženje ugovora. Mi smo ga prepoznali kao trenera za dugogodišnji zajednički projekt. Rezultati koje smo postigli ove godine, pune dvorane i uvođenje mlađih igrača je ono što smo mi kao Uprava htjeli. Veljko je to sa svojim razmišljanjem i načinom rada ispunio i stoga smo mu odlučili ponuditi novi ugovor", počeo je presicu direktor kluba Davor Užbinec, a trener Mršić se nadovezao na riječi svog kolege iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

"Jako sam zadovoljan što ćemo na obostrano zadovoljstvo nastaviti suradnju. Brzo smo se dogovorili. Dogovor je pao još prije 10 dana, no zbog zgusnutosti rasporeda odlučili smo da to objavimo tek uoči Darussafake. Drago mi je da nastavljam raditi u stabilnom klubu, gdje nemam nikakvih problema van parketa. Ono što je najvažnije za poboljšanje igre momčadi je da se jedan duži period ima uvid u momčad i igrače kako bi napredovali iz godine u godinu i nadam se da ćemo tako nastaviti", pišu službene klupske stranice.

Na redu je novi ispit

Na redu je novi ispit za Cedevitu u TOP 16 Eurolige. Turska Darussafaka u skupini ima isti omjer kao i Cedevita (2-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prethodnom susretu između te dvije momčadi Zagrepčani su u Istanbulu slavili sa 79:72. No, očito je da je Cedevita u krizi, uz to zbog oteklog koljena navjerojatnije neće igrati James White i aktualnim prvacima Hrvatske u Draženovom domu neće biti lako.

"Znamo da je Darussafaka odlična i iskusna momčad, koja je nešto slabije ušla u Top 16, ali u zadnje dvije tri utakmice dobili su dvije, a u Kupu Turske izgubili su od Fenerbahčea u zadnjoj sekundi. Mi smo ih u prethodnoj utakmici dobili, no oni su tada šutirali za tricu 3/21. Jedino što kao cilj postavljam pred dečke je da odigramo pravu utakmicu i damo sve od sebe pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno da ih još jednom iznenadimo. Mi u ovom trenutku nismo u formi. U zadnjih mjesec i pol dana igramo toplo-hladno, što je i normalno kad u jednoj sezoni u 150 dana odigrate 46 utakmica, uz što su nam se nedavno u momčad vratila i trojica ozlijeđenih igrača. Normalno je da ima uspona i padova. To se događa i puno iskusnijim momčadima. No, vjerujemo našim dečkima. Dobro rade. Očekujem da se vrate prepoznatljivim igrama, a onda ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", dodao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić preuzeo odgovornost

Jedan od najboljih igrača Cedevite Luka Babić prokomentirao je svoj pad forme.

"Htio bih preuzeti odgovornost za ovakve rezultate i na sebe. Mislim da ne igram na nivou na kakvom sam igrao prije ozljede. Pokušat ću se vratiti kroz jake treninge i agresivnost i vjerujem da će to krenuti nabolje. Na kraju bih pozvao sve navijače da nam sutra daju podršku jer nam je potrebna", objasnio je Babić i najavio sraz sa bogatom Darussafakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Igramo protiv ekipe koju smo u drugom kolu Top 16 pobijedili. To je bila utakmica koju smo većim dijelom odigrali poprilično dobro i pametno. No, u odnosu na tada Darussafaka sada igra dosta bolje, što su i pokazali u zadnjih par tjedana. U zadnjem euroligaškom kolu su kod kuće s dvadesetak razlike pobijedili Unicaju, a u Kupu Turske su izgubili u samoj završnici. Neće nam biti lako. Svjesni smo u kakvoj smo situaciji i trenutno ne igramo kako bi htjeli, no sutra se imamo priliku vratiti na pravi put. Treba nam samo jedna pobjeda da bi vratili sigurnost i samopouzdanje."

Vrijedi spomenuti kako je klub za svoje navijače pripremio i iznenađenje. Svatko tko kupi ulaznicu na poklon će dobiti majicu The Team.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo