VELIKAN ZAGREBAČKE KOŠARKE / Umirovio se jedan od najboljih zagrebačkih košarkaša: u njegovu čast održana All star utakmica

Image
Foto: Borko Samec

Rezultat ionako nije bio važan, a svi igrači na terenu nosili su broj 11 s natpisom Papak.

19.9.2022.
17:06
Borko Samec
VOYO logo

Zagrebačka košarka umirovila je jednog od svojih najboljih "španera". Dario Papak, igrač koji je postigao više od 4000 koševa u svojoj karijeri umirovio se u subotu utakmicom između ekipe All star Zagreba i suigrača kojih su s njim igrali u jednom dijelu karijere. Papak je čitave sezone nosio dres KK Sesveta i odveo je klub od najnižeg ranga do prve hrvatske lige.

Image
Image

"Kad sam se svojedobno susreo na Kineziološkom fakultetu s Tomislavom Voukom, današnjim trenerom KK Sesvete pozvao me da dođem u Sesvete, da pokušamo nešto napraviti sa sesvetskom košarkom. I evo me nakon 12 godina završavam aktivnu igračku karijeru, a žao mi je da nisam došao i ranije", rekao je u oproštajnom govoru pred vjernim navijačima sesvetskog košarkaškog kluba, ali i mnogobrojnim košarkaškim dužnosnicima Dario Papak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik kluba Ivica Granić uručio mu je u prigodnoj svečanosti prije same utakmice posebnu košarkašku loptu koja će ga podsjećati na dane provedene u sesvetskom klubu, uručen mu je i print velikog formata fotografije Darija Papka u njemu svojstvenom okružju, napadačkom skok šutu, te slika, dar Zagrebačkog košarkaškog saveza.

Darijeva supruga s njihovom djecom potom su otkrila umirovljeni sesvetski dres broj 11 - Papak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo