U SREDIŠTU POZORNOSTI: / Amerikanci otkrili veliku istinu o Mariju Hezonji

Image
Foto: PIXSELL, Vjeran Žganec Rogulja
26.6.2015.
12:55
PIXSELL, Vjeran Žganec Rogulja
VOYO logo

Hezonja je tako postao najbolje plasirani Hrvat na draftu, te je nadmašio reprezentativnog suigrača Darija Šarića, kojeg je Orlando na prošlogodišnjem draftu izabrao kao 12. u prvom krugu, a potom ga poslao u Philadelphiju.

Na internetskom portalu NBA lige navodi se da je Hezonja (202 cm) idealne visine za krilnog igrača. Kao njegove prednosti ističe se da je pun samopouzdanja i vjere u svoju kvalitetu, te bi potencijalno mogao biti igrač koji ima tzv. "killer instinkt". Također, napominje se da za svoju dob ima odličan šut, da dobro dribla i asistira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je jako talentiran, ali ima svojih slabosti

"Može biti odličan u obrani ako je fokusiran i jedan je od najeksplozivnijih igrača koji dolaze iz Europe", kaže se NBA vodiču.

Za slabosti mu navode tvrdoglavost, te da zna komplicirati i da može biti sebičan. Dodaje se i da u obrani igra loše kad mu ne ide u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je da je Hezonja jako talentiran i da ima svjetlu budućnost, te da je najbolje krilo na ovogodišnjem draftu kad je u pitanju njegova igra u napadu.

"Njegova tvrdoglavost i veliko samopouzdanje mogli biti blagoslov ili prokletstvo, odnosno ili će ga odvesti do zvijezda, ili u propast. Bit će mu potreban trener koji će znati kanalizirati njegov talent u pravom smjeru", navodi se na internetskom portalu NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo