TONI KUKOČ O HRVATIMA U NBA LIGI I O TOME TKO ĆE BITI PRVAK: / Legenda hrvatske košarke ima odgovor na sve

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Nekoć najbolji šesti igrač NBA lige i trostruki prvak ocijenio je učinak Hrvata u ovosezonskoj borbi za naslov u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta

14.5.2018.
10:58
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč (49), bivši trostruki NBA prvak sa Chicago Bullsima u eri Michaela Jordana i najbolji šesti igrač najjače košarkaške lige svijeta (1996.) dao je intervju za Germanijak, a teme su bile aktualna sezona, hrvatski košarkaši u njoj i reprezentacija čiji je član Stručnog savjeta.

Kukoč je prvo kazao da ga ne iznenađuje da su do konferencijskih finala u NBA ligi stigle momčadi Houstona i Golden Statea na Zapadu, odnosno Bostona i Clevelanda na Istoku, a upitan tko će biti prvak odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak će biti Golden State

"Golden State. Sad se Curry vratio, dobili su trećeg 'skorera' uz Duranta i Thompsona, to im je i trebalo. A Curry igra stvarno dobro, ne osjeti se pauza na njemu, i mislim da je to ta razlika… Ne vjerujem da ih Houston može dobiti u seriji na sedam utakmica. Makar tamo Chris Paul igra začuđujuće dobro. I s obzirom na godine (33) i s obzirom na ono što smo navikli od njega. Nikad nije bio posebni koš-geter."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj izabranoj vrsti slijedi nastavak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Situacija na ljestvici nije idealna, no s novim izbornikom Draženom Anzulovićem i pojačanjima iz NBA lige SP se može dohvatiti.

"Čujem se redovito s Dinom i Stojkom, bit ću s reprezentacijom na utakmici protiv Italije. Nadamo se da bi priključenjem NBA igrača mogli proći dalje u kvalifikacijama", veli Kukoč ponovivši da se nada da će igrači koji nastupaju u NBA ligi i biti dio reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi u reprezentaciju

"Koliko ja znam i mogu procijeniti, trebali bi doći… Bogdanović je odlično odigrao doigravanje, i realno je da ga Indiana zadrži, a čuo sam da Hezonju traže dvije ili tri NBA momčadi. Šarić – mislim - nije u pitanju, dok o mlađima, na koje velik uticaj imaju menadžeri, nemojmo diskutuirati. Gledaj, za svoje su reprezentacije igrali i Tony Parker i Dirk Nowitzki, osvajači NBA naslova, i ja stvarno ne vidim nikakav problem u tome da i naši igrači igraju za Hrvatsku. Mislim da bi ovima koji nisu igrali tijekom sezone bilo u interesu doći u reprezentaciju, trebali bi biti željni igre. Ne znam, ne mogu i ne trebam znati međusobne odnose dok je reprezentaciju vodio Aco, ali osobno ne vidim nikakve prepreke u tome da se baš svi iz NBA uključe."

Prokomentirao je Kukoč i učinak Darija Šarića čija je Philadelphia ispala iz doigravanja od Bostona. Hrvatski košarkaš u toj je seriji ostvario prosjeke od 17,8 poena, 7,8 skokova i 3,6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ga njegovu ulogu u Sixersima vidim kao ulogu Greena u Warriorsima. Samo što nije toliko lud i agresivan… Ali, radi slične stvari koje i Green radi. Zadnju utakmicu s Bostonom bio je daleko najbolji igrač Sixersa, da su mu dali dvije lopte više u završnici, sigurno bi dobili, vratili bi se u Philadelphiju na šestu, a ako bi došli i do sedme – tko zna kako bi sve to završilo. Dva – tri puta su ga preskočili u logičnim situacijama, kad je bio potpuno otvoren", zaključio je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo