ACO NAKON POBJEDE / 'To je jedna dodana vrijednost za hrvatsku reprezentaciju koja nije često dobivala utakmice na ovakav način'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U susretu 5. kola skupine E pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, hrvatska reprezentacija je u Fribourgu pobijedila Švicarsku sa 64-56

23.2.2023.
23:49
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Švicarska je vodila tri četvrtine, u pojedinim trenucima je imala i 10 koševa viška, no hrvatska vrsta je u posljednjoj četvrtini okrenula rezultat i stigla do pobjede.

Image
IZVUKLI SMO SE /

Hrvatska prvi put u Švicarskoj povela tek u posljednjoj četvrtini pa ipak na kraju stigla do sigurne pobjede

Bila je ovo peta utakmica Hrvatske u skupini E pretkvalifikacija i četvrta pobjeda, a isti omjer ima i vodeća Poljska koja ima bolji međusobni omjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se nismo napadački osjećali komforno ni u jednom trenutku. Evidentno je da smo utakmicu mogli dobiti samo onako kako smo odigrali drugo poluvrijeme, što znači da smo limitirali Švicarce na 18 poena i ostavili Kovača bez poena iz igre. Dobili smo utakmicu bez ikakvog napadačkog učinka, što je jedna dodana vrijednost za hrvatsku reprezentaciju koja nije često dobivala utakmice na ovakav način. Čestitke momcima," kazao je nakon susreta v.d. izbornika Aleksandar Petrović.

Domaćin je odlično otvorio susret i vrlo brzo je poveo sa 7-0, no Hrvatska je uzvratila s pet koševa u nizu. Uslijedila je nova serija Švicaraca koji su nakon osam minuta imali +8 (18-10), a na koncu prve četvrtine 21-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju druge dionice Švicarska je imala i 10 koševa prednosti (23-13). Hrvatska se mučila, ali je uspjela smanjiti na tri koša minusa (33-30), međutim, na odmor se otišlo sa 38-32 za Švicarsku.

Domaćin je u trećoj dionici ponovo imo osjetnih +8 (45-37), ali su odabranici Aleksandra Petrovića smanjili na samo dva koša zaostatka (49-47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je napokon proradila u posljednjoj četvrtini. U 33. minuti Hrvatska je prvi puta u susretu povela (52-51), četiri i pol minute prije kraja stigla i do devet razlike (62-53), a potom i do +11 (64-53). Na koncu je Hrvatska pobijedila sa 64-56.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili Roko Prkačin sa 15 koševa i osam skokova i Toni Nakić sa 14 koševa i četiri skoka. Antonio Jordano je dodao sedam koševa, a Danko Branković šest koševa i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Švicaraca najefikasniji su bili Anthony Polite i Paul Gravet sa po 11 koševa, dok je Selim Fofana ubacio 10 koševa.

"Bila je to teška utakmica, sami smo se uveli u nekakav kontraritam u kojem smo promašivali dosta otvorenih šuteva, radili individualne greške, gubili lopte, a nadovezala su se i slobodna bacanja. Igrali smo bez samopouzdanja. Lopta je puno bolje išla na treninzima, nego na utakmici, međutim dobrom obranom i velikom željom za pobjedom smo uspjeli uzeti dva boda," dodao je Toni Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri Poljska nije dozvolila nikakvo iznenađenje pobijedivši Austriju sa 87-72.

Kod Poljaka najefikasniji je bio Aleksander Balcerowski sa 25 koševa i osam skokova, a na suprotnoj strani Rašid Mahalbašić sa 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutro nakon švicarskog susreta reprezentacija leti za Split gdje će Hrvatska u posljednjem kolu ugostiti Austriju u nedjelju, 26. veljače s početkom u 18:00. U drugom susretu sastaju se Švicarska i Poljska.

Na ljestvici skupine vodi Poljska s devet bodova koliko ima i Hrvatska, no Poljaci su prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Švicarska je na sedam bodova, a Austrija je na začelju s pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto donosi plasman u kvalifikacije za EuroBasket, a drugo u nastavak pretkvalifikacija koje su na rasporedu na ljeto.

"Sada je plan što prije se ‘dočepati’ Splita i dobro se odmoriti. Grad Split je u jednoj euforiji zbog dobrih rezultata kluba i sasvim je sigurno da ćemo odigrati napadački puno bolju utakmicu i podariti našim gledateljima kvalitetan spektakl," dodao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo