MOGUĆI SPASITELJ / Tko je Chucky Atkins, jedini igrač čiji će broj okrenuti Aco Petrović? Cibona ga je lansirala u NBA, a Aco je njegov 'anđeo s neba'

Image
Foto: Profimedia

Aco se sjetio igrača s kojim je prije više od 20 godina surađivao u Ciboni

20.6.2022.
15:44
Profimedia
VOYO logo

Poznati hrvatski košarkaški trener Aco Petrović i zagrebački odvjetnik i nekadašnji disciplinski sudac ABA lige Saša Pavličić Bekić održali su u ponedjeljak veliku presicu u 13 sati u Ciboni. Naravno, tema je bila spas kluba pod nazivom "Mi smo Cibona".

Image
'MI SMO CIBONA' /

Aco Petrović sazvao presicu i otkrio plan za spašavanje Cibone: 'Nazvat ću samo jedan broj i nadati se da nije sve spiskao'

Image
'MI SMO CIBONA' /

Aco Petrović sazvao presicu i otkrio plan za spašavanje Cibone: 'Nazvat ću samo jedan broj i nadati se da nije sve spiskao'

Posljednjih dana sve je aktualnija priča kako je novi prvak Hrvatske te bivši dvostruki prvak Europe pred gašenjem, a priča oko loše situacije zagrebačkog košarkaškog velikana je i više nego ozbiljna. Nikad ovako ozbiljno i kataklizmično nije bilo u Ciboni, teško je i povjerovati uopće da bi se klub mogao ugasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Petrović i Pavličić Bekić objasnili svoj plan, mnogima je u "ušima" ostala jedna izjava legendarnog Ace.

Petrović je objasnio kako će prikupljati novac za Cibonu te je pojasnio kako će se obratiti svojim prijateljima i bivšim zaposlenicima Cibone Anzuloviću, Spahiji, Perasoviću, Mršiću i Mulaomeroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo će jedan broj okrenuti

"Mulaomerović i Mršić su rekli da će uplatiti, to je prvi bazen koji me zanima. Mi smo na temelju Cibone zaradili za kruh, status i ugodan život. Moramo vratiti onome koji nas je lansirao u orbitu. Drugi bazen su igrač. Oni moraju osjetiti što im je Cibona značila u karijeri i prema tome donijeti odluku", a potom je poručio:

"Nećemo zvati svakog igrača posebno, okrenut ću samo jedan broj, a to će vas iznenaditi. Nazvat ću Chuckyja Atkinsa. On je u Ciboni dobro zaradio, a onda se vratio u SAD i dobio milijunski ugovor. Nadam se samo da sve nije spiskao", rekao je Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Istaknuo je kako je doveo Chuckyja u Cibonu, nakon čega je Amerikanac otišao u NBA i na kraju imao respektabilnu košarkašku karijeru. Atkins je proveo četiri godine na sveučilištu te na kraju nije draftiran u NBA. Stigao je tako u Cibonu i ostalo je povijest, mnogi ga smatraju najboljim strancem koji je ikada igrao u Hrvatskoj.

Jednom je prilikom otkrio što mu znače Cibona i Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj cilj je bio igrati u NBA-u. Igranje u Ciboni bila je odskočna daska za mene. Jedna od mojih najslabijih karika u to vrijeme bio je šut. Bog je tada odlučio poslati Acu Petrovića koji mi je pružio priliku zaigrati u Ciboni i tamo sam jako popravio svoju najveću manu. Aco Petrović je bio anđeo poslan s nebesa, uvijek ću mu biti zahvalan na pruženoj prilici. Bio je čovjek u kojeg sam se uvijek mogao pouzdati i kojem sam uvijek vjerovao. Smatram ga jednim od najboljih trenera koje sam ikad imao", rekao je jednom prilikom za stranicu Povijest Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavidna karijera

Atkins je nakon Cibone zaigrao za Orlando, igrao je u Detroit Pistonsima, Boston Celticsima, Washington Wizardsima, Memphis Grizzliesima, Denver Nuggetsima i Oklahoma City Thunderu. Jednu sezonu proveo je i u Los Angeles Lakersima, gdje je igrao s legendarnim Kobe Bryantom. U karijeri je prosječno ubacivao 9,9 poena, hvatao 1,7 skokova i dijelio 3,4 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju sezonu odradio je upravo u Lakersima, kada je u prosjeku ubacivao 13,6 poena po susretu te dijelio 4,4 asistencije. Nakon profesionalne karijere postao je trener u jednoj srednjoj školi, ali je nakon dvije godine dao otkaz jer je u samo tri mjeseca dva put uhvaćen kako vozi auto pod utjecajem.

Napravio je respektabilnu karijeru, a u 11 godina koliko je proveo u NBA ligi zaradio je preko 30 milijuna dolara. Možda je koji cent ostao kako bi pomogao Ciboni…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo