'TEK MU JE 21. A VEĆ JE SUPERČOVJEK': / Ono što Luka Dončić radi u NBA ligi je za rubriku vjerovali ili ne; I zato mu se poklonite

Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić već sad, s 21 godinom, na putu je da bude jedan od najboljih košarkaša ikad

9.8.2020.
12:11
Profimedia
VOYO logo

Amerikanci, ali ne samo oni nego i čitav košarkaški svijet, divi se 21-godišnjem nevjerojatnom Slovencu Luki Dončiću. Noćas po hrvatskom vremenu pružio je, prema američkim novinarima, možda i najbolju partiju od kad je došao u NBA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 42 minute ubacio 36 koševa, dodao 14 skokova i podijelio career high 19 asistencija

Njegov Dallas je nakon produžetka pobijedio Milwaukee 136:132, a Dončić je za 42 minute ubacio 36 koševa, dodao 14 skokova i podijelio career high 19 asistencija. Već u prvom poluvremenu imao je double-double, a u čitavoj utakmici s produžecima izgubio je samo dvije lopte. Više o tome pročitajte - OVDJE.

Dončić je tako postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je u jednoj utakmici imao najmanje 35 koševa, 15 asistencija i deset skokova. Time je srušio rekord velikog, najvećeg Michaela Jordana koji je to ostvario s 21 godinom i 332 dana. Slovencu je to uspjelo s 21 godinom i 162 dana. Pa sad vi recite nešto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni američki Yahoo NBA donio je tekst pod naslovom: "Luka Dončić ima 21 godinu i već sad je superčovjek", u kojem se poklonio zvijezdi Dallasa i jednom od najboljih košarkaša lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dvije godine Luka Dončić došao je u NBA i odmah počeo praviti glupim sve koji su sumnjali u njegov uspjeh u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Do lipnja sljedeće godine uspio je postati rookie godine, a do veljače ove postao je vodeći u Dallas Mavericksima svih vremena u triple-double učincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na korak od triple-double prosjeka - a tek mu je 21.

Do ove subote u svojoj kratkoj karijeri bio je na prosjeku od 24.7 poena, 8.5 skokova i 7.2 asistencija po utakmici. Ne treba biti pametan i kazati kako su to brojke superzvijezde, te da je Dončić već sad jedan od TOP 10, ako i pet najboljih košarkaša na svijetu", počinje novinar Jack Baer svoju odu o Dončiću, koji je sad na umalo triple-double prosjeku od 29.1 poena, 9.5 skokova i 8.9 asistencija po susretu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajući njega, kao da promatramo neku prvu fazu lansiranja kojekakve rakete prema Kući slavnih. Takav pogled postojao je i prije nego što je NBA stavljen na prisilni odmor, ali to nikada nije bilo očiglednije nego u subotu protiv momčadi s najboljim skorom u ligi. Luka Dončić bio je najbolji igrač na terenu u utakmici u kojoj je sudjelovao i prošlogodišnji MVP lige Giannis Antetokounmpo".

On se igra košarke, uživa u njoj protiv onih najboljih - a ima tek 21.

Koliko je taj dečko lucidan i koliko se on u stvari igra košarke sa svim tim NBA zvijezdama, svjedoči i maestralna asistencija za TV špice, ona minutu prije kraja produžetka kad je iz pick-n-rolla kroz noge proigrao natrčalog Maxija Klebera za vodstvo 133:128. To je napravio dok je Giannis, bivši finalist za najboljeg obrambenog igrača lige bio na njemu, dok ga je pokušao zatvoriti, preuzeti u obrani…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedan igrač nikada nije imao", prema pisanju NBA Yahoo-a, "toliko poena, skokova i asistencija u igri. Nije LeBron James, ni Russell Westbrook, ni Magic Johnson, ni Oscar Robertson".

On igra poput LeBrona - jesmo vam rekli da mu je 21.

A to je, što je usput ostvareno protiv daleko najbolje obrane u ligi i momčadi s najboljim skorom u NBA-u, daje na težini ovom njegovom podvigu. U četiri dosadašnja odigrana susreta Dallasa u Orlandu pod balonom, Dončić je na prosjeku od 33,4 poena, 11,6 skokova i 11,6 asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je Dončić drugi u NBA ligi po postotku asistencija u odnosu na minute, 45,6 % na 50 minuta, iza LeBrona Jamesa. Njegovi Mavericksi imaju najučinkovitiji napad u NBA povijesti sa 115.8 poena u prosjeku, u momčadi u kojoj je treći strijelac lige Tim Hardaway Jr. Opet, Luka ima samo 21 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je ne diviti se mladiću za kojeg sad stručnjaci, navijači, svi koji se imalo razumiju u košarku i prate radost loptanja pod obručima, govore kako je na najboljem putu da bude jedan od najboljih ikad.

Dončić radi stvari koje najbolji košarkaš današnjice LeBron James radi sad, i to radi s takvom lakoćom, sa smiješkom, kao da svijetu želi poručiti meni je to lagano i presmiješno što radim... I onda se opet vraćamo na njegove godine. Da, on ima tek 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati NBA utakmica odigranih tijekom jučerašnjeg dana i noćas po HR vremenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers - LA Clippers 117:122 Ivica Zubac je odigrao 25 minuta za LA Clipperse, zabio je devet koševa i upisao 12 skokova te četiri asistencije; Mario Hezonja je odigrao 11 minuta za Portland, zabio je četiri koša i upisao tri skoka) Denver Nuggets - Utah Jazz 134:132 (produžeci) Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 116:111 Miami Heat - Phoenix Suns 112:119 (Dario Šarić je odigrao 22 minute za Phoenix, zabio je deset koševa i upisao osam skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu) Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 136-132 (produžeci)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo