SVI SU BILI ZA NJEGA: / Krilni centar Minnesote jednoglasno izabran za novaka godine

Image
16.5.2016.
21:30
VOYO logo

Prije 20-godišnjeg Townsa na isti su način za novake godine izabrani Damian Lillard iz Portlanda (sezona 2012/13.), Blake Griffin iz LA Clippersa (2010/11.), David Robinson iz San Antonija (1989/90.) i Ralph Sampson iz Houstona (1983/84.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Porzingis, treći Jokić

Žiri sastavljen od 130 američkih i kanadskih izvjestitelja s NBA parketa, Townsu je dodijelio maksimalnih 650 bodova, drugo je mjesto osvojio centar New York Knicksa Latvijac Kristaps Porzingis (363 boda), a treći je bio centar Denver Nuggetsa Srbin Nikola Jokić (59 bodova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, Minnesota je postala prvi klub koji je dvije godine zaredom imao najbolje novake sezone, jer je prije Townsa tu nagradu osvojio Andrew Wiggins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Towns je odigrao sjajnu sezonu predvodeći novake u postignutim koševima (18,3 po utakmici) i skokovima (10,5), a bio je drugi po blokadama (1,68). Towns je bio treći igrač od svih u NBA ligi po broju ostvarenih 'double-double' učinaka (51), osmi po postotku šuta (54,2 %), a bio je tek jedan od šestorice igrača koji su na svim utakmicama u regularnoj sezoni bio u početnoj petorci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko osim Townsa nije slavio na Zapadu

Koliko je konstantan i dominantan ovaj 20-godišnjak bio najbolje svjedoči podatak da nitko osim njega u šest mjeseci regularnog dijela sezone nije uspio osvojiti mjesečnu nagradu za najboljeg novaka u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Između ostalog, Towns će prošlu sezonu pamtiti i po pobjedi na natjecanju u košarkaškoj svestranosti na All-Star vikendu u Torontu, gdje je u finalu pobijedio braniča Bostona Isaiaha Thomasa te tako postao najviši, najteži i najmlađi pobjednik ovog natjecanja ustanovljenog 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo