'ŠTO NIJE U REDU SA PSOM? SLUŠA SAMO HRVATSKI': / Nakon tragedije otkrivene nevjerojatne informacije o Kobeu

Image
Foto: AFP, Harry How

Njegov trener otkrio je nepoznate detalje iz Kobeova privatnog života

28.1.2020.
11:31
AFP, Harry How
VOYO logo

U nedjelju je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

KOBE JE BIO FENOMEN, ALI ONO ŠTO SE UPRAVO DOGAĐA NAKON POGIBIJE TEŠKO JE OPISATI RIJEČIMA: ‘Sa svim uspjesima koje je ostvario razoružao me’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO] LEBRON JAMES NAPISAO DIRLJIVU POSVETU SVOM PRIJATELJU KOBEU: /

'Tvoje nasljeđe sada je moja odgovornost, pazi na mene s neba'

Image
[FOTO] LEBRON JAMES NAPISAO DIRLJIVU POSVETU SVOM PRIJATELJU KOBEU: /

'Tvoje nasljeđe sada je moja odgovornost, pazi na mene s neba'

Nakon njegove tragične smrti cijeli svijet se dirljivim porukama oprašta od legendarnog košarkaša, a u utorak je The Athletic objavio veliki tekst o Kobeu u kojemu su otkriveni do sada nepoznati detalji.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobni videotrener

Athletic je razgovarao s Mikeom Procopiom, bivšim skautom Boston Celticsa koji je bio Bryantov trener zadužen za videoanalize, i koji je otkrio nepoznate stvari iz Kobeova života.

Njih dvojica su vrlo blisko surađivali jer je Kobe bio jako posvećen i koristio je sve što mu je bilo na raspolaganju kako bi se unaprijedio. Tako je Procopio otkrio da ga je Bryant znao nazvati i u gluho doba noći i postavljati mu pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban pas

Kobe i Procopio su uglavnom komunicirali telefonski, a znali su se vidjeti i uživo. Procopio je prepričao detalj s jednog takvog sastanka kada je bio u Bryantovoj kući i tamo je bio i košarkašev pas, njemački ovčar koji je izgledao vrlo uplašeno.

"Svega se bojao i pitao sam Kobea što nije u redu sa psom. On mi je odgovorio da ga je nabavio od DEA-e (agencije za borbu protiv droge) i da sluša samo naredbe na hrvatskom jeziku te da zna slušati puno zapovijedi", otkrio je Procopio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psovao na jeziku s ovih prostora

Bryantu hrvatski jezik nije predstavljao problem jer ga se tijekom igračke karijere puno puta znalo vidjeti kako izgovara psovke s ovih prostora, a koje je naučio od bivših suigrača među kojima su Srbi Vladimir Radmanović i Vlade Divac te Slovenac Saša Vujačić.

Također, Kobe je na kraju prošle godine tijekom utakmice nešto dobacio slovenskom košarkašu Luki Dončiću na jeziku s ovih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo