SRPSKI IZBORNIK O DOGAĐAJIMA 1995. GODINE: / 'Hrvati su u javnosti bježali od nas, a u liftu nas ljubili tri puta'

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Izbornik srpske vrste Aleksandar Đorđević prisjetio se u razgovoru za Sport klub Europskog prvenstva 1995. godine i tadašnjeg odnosa s kolegama i prijateljima iz hrvatske reprezentacije.

24.8.2017.
14:37
Screenshot
VOYO logo

U to su vrijeme dvije države još uvijek bile u ratu, što se vidjelo i na odnosima između košarkaša na EP-u u Grčkoj. Javno, tvrdi Đorđević, nisu željeli biti zajedno, ali su se privatno ipak družili.

Razdvojeni stolovi

"Kad su Hrvati došli u Atenu 1995. godine, njihov stol za ručak je bio skroz desno u kutu, a naš skroz u lijevom kutu. Između nas je bila Europska unija, tako smo se šalili, ekipe Španjolske, Švedske i njihovi stolovi. U trenutku kada su ulazili u hotel, Dino Rađa je prolazio pored nas i samo je tiho dobacio: "Mi smo gore na drugom katu, dođite da se pozdravimo kao ljudi". Onako se on sakrije, uđe u lift, mi za njim na drugi kat i tamo se krenemo grliti i ljubiti tri puta da njega ne bi vidjeli u hodniku da se pozdravlja s nama", prepričao je Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako fizioteraput reprezentacije Hrvatske uđe u lift i kad se vrata zatvore , da ga ne vide hrvatski novinari, počne nas ljubiti tri puta. Hrvati nisu smjeli pokazati prijateljski odnos, mi nismo imali taj problem", dodao je Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na tom Eurobasketu osvojila posljednju medalju na velikim natjecanjima, a to je natjecanje ostalo upamćeno i po tome što je naša reprezentacija napustila pobjedničko postolje. Politika je odlučila da naši košarkaši ne budu na postolju u trenucima dok svira himna tadašnje SR Jugoslavije u čast novih europskih prvaka, a o tome je prije nekoliko dana govorio i hrvatski izbornik .

Image
ACO O KOBNOJ 1993. GODINI I BRATOVOJ SMRTI: /

'Malo ljudi to zna... Da je Dražen slušao liječnike, danas bi bio živ'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo