Drama na Gripama / Split izgubio od Crvene Zvezde: Žuti u tijesnoj završnici pali protiv beogradskog euroligaša

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kod Splita istaknuo se Shannon Shorter sa 24 koša, a goste su do pobjede vodili Nikola Ivanović s 11 i Aaron White sa 10 koševa.

3.1.2022.
15:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

KK Split izgubio je na Gripama od Crvene Zvezde sa 62-66 u 14. kolu regionalne košarkaške ABA lige. Krajnji rezultat je bio očekivan s obzirom da su se na parketu našle prva i posljednja ekipa lige, no Žuti su jako namučili favoriziranog beogradskog euroligaša te teže od očekivanog upisali 12.poraz ove sezone. 


Nakon početnog ispipavanja snaga, gosti na odmor poslije prve četvrtine odlaze sa sedam pogodaka prednosti, a do poluvremena prednost prve momčadi lige je rasla i do dvoznamenkaste razlike. Na poluvrijeme se otišlo sa 27-34. a Splićani su sjajnim otvaranjem drugog poluvremena došli na samo koš zaostatka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je još jednom podigla ritam, ali nikako nisu uspijevali do kraja slomiti otpor mlade ekipe s Gripa te se ušlo u neizvijesnu završnicu. Naposljetku je ipak presudila razlika u kvaliteti koja je u ovom trenutku svakako na strani Crvene Zvezde te se splitski košarkaši nisu uspjeli približiti više od konačna četiri 
poena zaostatka. 

Goste su do pobjede vukli Nikola Ivanović sa 11 koševa i Aaron White sa 10 koševa i sedam skokova, dok su Stefan Lazarević i Branko Lazić zabili po devet koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Splita istaknuo se Shannon Shorter sa 24 koša, dok je Lovre Runjić postigao 13 koševa.

Preostala dva hrvatska predstavnika u ABA ligi igraju u ponedjeljak. Zadar gostuje kod Partizana, a Cibona će u KC Dražen Petrović ugostiti Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo